Bruiloften ontstressen: trends en tips waarmee u tijd en geld bespaart

Wedding season is almost upon us.

  • Het trouwseizoen is bijna aangebroken.
  • Nu het dichterbij komt, zijn veel stellen momenteel op zoek naar locaties, menu’s en al het andere dat hoort bij het creëren van de perfecte ‘ik doe’-dag.
  • Hier zijn de trouwtips en trends van dit seizoen die de planning een stuk eenvoudiger zullen maken.

Het is bijna tijd voor het trouwseizoen en je weet wat dat betekent. Paren bevinden zich in de planningsmodus. Hoewel het hebben van een geweldige bruiloft ieders doel is, kan de stress die gepaard gaat met het bereiken van die perfectie soms gevaarlijke niveaus bereiken.

Hier zijn enkele van de belangrijkste bruiloftstrends om het u gemakkelijker te maken.

De trouwtrends van dit seizoen

De bruiloft van elk bruidspaar is een dag die ze zich altijd zullen herinneren. En omdat het maken van herinneringen vaak een zintuiglijke ervaring is, is het belangrijk om de bezienswaardigheden, geluiden en geuren op uw speciale dag van tevoren te plannen, zodat ze precies goed zijn.

Om dit te doen zullen bruiden en bruidegommen beginnen met het bedenken van kleuren voor het thema, smaken van eten en drinken voor de maaltijden, taarten en dranken, hun favoriete familieleden en vrienden, locaties die passen bij hun budget en omgevingen zoals de zee, het bos, het veld, of andere mooie evenementenlocaties.

Dat gezegd hebbende, komen trouwtrends voor elk jaar tot stand door een mix van de smaak en voorkeuren van koppels, de populariteit van bepaalde esthetiek, voedingsmiddelen en bloemen in dat seizoen, weddingplanners en natuurlijk een gezonde dosis inmenging van familie. leden.

Terwijl het zuidelijk halfrond richting herfst en winter kijkt, zullen koppels bruiloften plannen die geschikt zijn voor de koudere maanden, wat kan betekenen dat bruiloften betaalbaarder zijn vanwege de lagere vraag in vergelijking met de lente en de zomer.

Trouwjurken en trouwpakken

Gedurfde kleuren zijn een grote trend voor het hele jaar 2024. Een vleugje opvallende primaire kleuren of dieppaars, felroze en opvallende, pittige glitters kunnen worden toegevoegd aan de binnenvoering van jasjes en broeken voor trouwpakken.

Deze kleuraccenten hoeven niet de hele trouwjurk of het hele pak te bedekken. Ze kunnen ook worden geïntroduceerd via accessoires zoals vlinderdassen, Alice-bandjes of de zomen van jurken.

OOK LEZEN | Van bierpong tot huwelijksliederen: het Kaapstadse stel deelt hun liefdesverhaal en dromerige discobruiloft

“Nu Generatie Z een aantal stijlen uit de jaren ’70, ’80 en ’90 terugbrengt, zien we steeds meer koppels kiezen voor een volledige trouwjurk of pak in één kleur, zoals geel of roze.”

Pastelkleuren zijn ook nog steeds populair voor zowel trouwkleding als decoratie, maar dit jaar gebruiken bruiden en bruidegommen pastelkleuren in combinatie met luxe, gestructureerde stoffen en materialen. Dit kunnen pastelkleurige suède-, tuille- of op maat gemaakte pastelkleurige wollen, mohair- of kasjmierpakken zijn voor de hoofdbruiloftoutfit of de receptiekledij.

bruiloft, stel, huwelijk

Bruiloften vergen veel planning.

Menu

Whole Foods zijn terug met een knaller, wat betekent dat veel bruiloften zullen kijken naar eenvoudigere drankjes en gerechten. Dit is in vergelijking met voorgaande jaren waarin bruiden en bruidegommen kozen voor miniversies van zware, grote gerechten zoals hamburgers, macaronikaas of coq-a-vin om als kleine canapés te serveren.

“Steeds meer gasten zijn op zoek naar variatie en willen het eten toch eenvoudig, voedzaam en lekker houden. Ze beginnen vaak met weidetafels, een soort buffetopstelling met etenswaren waarop gegraasd kan worden, zoals gehaktballetjes met munt en romige bries. en rauwkostschotels met de heerlijkste yoghurt-, tahini-, miso- of umami-dips”, zegt Colleen Laategan, manager eten en drinken van het Radisson Blu Hotel Waterfront.

Voor op hele voeding geïnspireerde desserts kun je denken aan suiker- en glutenvrije chocoladetaart, hemelse chiapuddingen, vergelijkbaar met yoghurtpanna cotta, en heerlijke eiwitrijke cheesecakes.

Cadeautrends

Nu de economische tijden precair blijven, zijn geschenken die bijdragen aan de huishoudinhoud van paren, of aan hun spaargeld of huwelijksreizen, nog steeds grote trends.

Veel echtparen vragen vrienden en familie nu om geen ‘spullen’ te kopen en kiezen ervoor om gasten om bijdragen te vragen voor grotere spullen zoals wasmachines, vliegtickets, hotels en woningkredieten.

LEES MEER | Uit onderzoek blijkt dat Zuid-Afrika de populairste trouwbestemming is voor Amerikaanse stellen

Op een aantal cadeaulijstwebsites kunnen bezoekers bijdragen aan de totale prijs van een artikel, wat betekent dat een gast niet boven zijn budget hoeft uit te geven en een groter cadeau kan kopen bij een andere gast, die hij misschien niet eens kent.

Voor de zekerheid kunt u overwegen om de bruid en bruidegom om hun bankgegevens te vragen en een aanbetaling te doen, zodat geldelijke huwelijksgeschenken niet verloren gaan of vergeten worden tijdens de opwinding van de trouwdag.

Duurzaamheid

De schadelijke effecten van niet-duurzame traditionele evenementenartikelen, zoals plastic en wegwerpgerei en decor, worden steeds vaker gebruikt door mensen, cateraars en voedselverkopers over de hele wereld, wat resulteert in een toename van papieren rietjes en ander biologisch afbreekbaar keukengerei.

Eetbaar keukengerei is een andere populaire nieuwigheid. Denk hierbij aan eetbare kopjes, messen, vorken en borden, of decoraties gemaakt van organische materialen zoals hennep.

Decoraties voor thuisgebruik in de vorm van planten zijn een andere grote trend dit seizoen vanwege hun positieve effect op het milieu. Bovendien adviseren planners koppels om inheemse planten te kiezen om de natuurlijke fauna en flora van de regio te behouden. Organische bruiloftsdecoratie die eetbaar is, zoals kruiden of planten die bijen en andere insecten aantrekken, staat ook dit jaar hoog op de trendslijst.

Als u echter van plan bent dit jaar uw bruiloft te organiseren, zorg er dan voor dat deze niet schadelijk is voor het milieu, dat er gelach en plezier in zit, en dat u en uw dierbaren blijvende, gelukkige herinneringen krijgen waar u voor altijd van kunt genieten.

De anti-bruidentrend

Een andere opkomende trend is de Anti-Bride Trend, waarbij moderne koppels traditionele bruiloften achter zich laten voor meer unieke en gepersonaliseerde ervaringen.

Het hebben van geen regels en het niet hoeven naleven van bepaalde huwelijkstradities biedt flexibiliteit en onafhankelijkheid. Het hebben van deze vrijheid verlicht de moeilijkheid en angst die vaak gepaard gaat met huwelijksplanning.

Celebrity-evenementenplanner Yana D sprak met News24 over waarom de culturele druk rond bruiloften overweldigend kan zijn en het plezier en de opwinding van de grote dag kan wegnemen.

“Bruiloften, deze magische vieringen van liefde en eenheid, zijn vaak gericht op culturele verwachtingen die, ook al zijn ze goed bedoeld, de vreugde van de gelegenheid kunnen temperen”, zei ze.

“Perfecte ceremonies en grootse recepties zijn geweldig, maar soms worden ze de enige focus van de bruiloft, en kan de echte warmte en opwinding van de dag verloren gaan in het gesjoemel. Families, vrienden en sociale media dragen allemaal hun steentje bij Als koppels zich druk maken over hoe de ‘perfecte’ bruiloft eruit zou moeten zien, kunnen koppels zich gemakkelijk overweldigd voelen door de traditie in plaats van er hun eigen flair in te steken.”

Yana D voegt toe:

Dit kan ervoor zorgen dat ze zich meer zorgen maken over het voldoen aan externe normen en verwachtingen dan over het genieten van de liefde die ze delen. Wanneer dit gebeurt, kan de ware essentie van het feest soms bedolven raken onder het gewicht van de verwachtingen. En dat is jammer, want bruiloften moeten de liefde vieren in al haar rommelige, mooie en onvolmaakte glorie, en niet het afvinken van vakjes of het waarmaken van het idee van liefde van iemand anders.Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *