Inuñez, de jonge belofte van bruidsmode: “Wij verkopen projecten”

Inuñez, de jonge belofte van bruidsmode: "Wij verkopen projecten"

(Foto: Isabel Núñez)

Isabel Núñez, of Inuñez, zoals haar merk heet en zoals iedereen in de sector haar noemt, is een van de meest productieve ontwerpers in de sector. Met haar eclectische maar elegante bruiden, met haar opvallende maar serene ontwerpen, verovert Isabel modevoorschrijvers, gedurfde bruiden maar ook de meest klassieke. Ondanks haar jeugd is ze nog geen 35 jaar oud, ze kleedt al meer dan tien jaar bruiden op de belangrijkste dag van hun leven… En als ze in haar tweede jaar 40 jurken maakte, hoef je alleen maar de wiskunde op alle degenen die ze achter zich draagt. Zijn creativiteit en verfijning kennen geen einde en daarom blijft hij triomferen. We hebben met haar gesproken over iconische bruiden, hun begin, trends en de bruiden van vandaag.

We spraken met Isabel Núñez, oprichtster van Inuñez

Vraag: Hoe ben je begonnen in de wereld van bruiden? Omdat je heel jong bent en al meer dan tien jaar in de branche zit…

Antwoord: Ik begon Inuñez twaalf jaar geleden, op mijn laatste studiedag, toen een vriend van een van mijn neven mij de uitdaging voorstelde. (lacht). Het was een verrassing, een illusie, ik had destijds nog niet aan de wereld van de vriendjes gedacht, maar ik had met andere ontwerpers in de sector samengewerkt en ik waagde de sprong. Ik begon het avontuur. Uiteraard had ik goede contacten met leveranciers en goed vakmanschap dat ik had ontmoet tijdens stages bij andere ontwerpers… En zo hebben we die eerste jurk gemaakt. En de waarheid is dat was een boom, Want naar aanleiding van die eerste bestelling en de jurk van mijn neef, die dat jaar ook trouwde… Het jaar daarop maakte ik 40 jurken.

Vraag: Hoe was je eerste vriendin Inuñez?

Antwoord: Mijn eerste vriendin, die heel jong was, en ik ook, en ik denk dat ze een ietwat klassieke snit had, maar met een superjeugdige en frisse toets. Ik meen me te herinneren dat de bruid 23 of 24 jaar oud was, en dat was heel toepasselijk voor een jong meisje. Zomers en fris.

Isabel Nuñez
De ontwerper Isabel Núñez. / (Foto: Lisola Photography)

Vraag: Toen je begon met het maken van de eerste bruiden, hoe onderscheidde je je van de rest van de ontwerpers? Omdat alle dingen die toen bestonden klassieker, traditioneel, traditioneler waren…

A: Ik ben van mening dat datgene is wat mij onderscheidde van de rest toen ik begon Het perfecte scenario werd gecreëerd, omdat er geen jonge ontwerpers waren die bruiden maakten. Er waren de gebruikelijke eminenties zoals Navascués, Sole Alonso, Ladrón de Guevara… De klassiekers, toch? En wat ons heel snel heeft laten groeien en de boodschap heeft verspreid, is dat Er was een trend van frissere, jeugdigere, comfortabelere en casual ontwerpen… En dat was het belangrijkste.

Vriendin Inuñez
(Foto: Dagen van wijn en rozen)

Vraag: Hoe is de branche veranderd sinds u begon?

A: De sector is veel veranderd. Toen ik begon, zoals ik al zei, waren er nauwelijks jonge ontwerpers en nu is er veel aanbod. Dat is mooi, want daardoor wil je jezelf nog meer verbeteren, toch? En dan de hele kwestie van sociale netwerken… Het heeft ervoor gezorgd dat de bruid nog meer exclusiviteit wil, nog unieker wil zijn… En dat Het is voor veel dingen ten goede veranderd en voor anderen denk ik niet dat het ten kwade is veranderd, maar het vereist elke minuut constant werk en creativiteit… En dit is goed, maar tegelijkertijd voor creatieve mensen , het put ons nog een beetje meer uit.

Vriendin Inuñez
(Foto: Kiwo Studio)
Vriendin Inuñez
(Foto: Pablo Beglez)

Vraag: Zijn de hedendaagse bruiden perfectionistischer? Weten ze meer wat ze willen?

A: Met deze overdaad aan informatie uit netwerken en inspiratieportals weet ik niet of de bruid veeleisender is, ik weet niet of ze het duidelijker heeft of dat ze er meer bij betrokken zijn… Ik denk dat het cool is voor ontwerpers die creatief zijn en graag nieuwe ideeën en andere voorstellen bijdragen. omdat de bruid plezier wil hebben. Vroeger, omdat er niet zoveel informatie was, was het boer, paard, koning. Ik zeg tegen mijn vriendinnen: de informatie is fenomenaal, maar je moet wel weten hoe je die moet gebruiken. Een inspirerend beeld is niet hetzelfde als nadenken over de vraag of die stijl bij jezelf past.

Vraag: Hoe is de vriendin van Inuñez?

A: Daar heb ik geluk mee Ze is een huidige bruid, die zich ook mooi, vrouwelijk en comfortabel wil voelen., wat voor mij iets belangrijks is. Ik denk dat we van een paar jaar geleden kwamen, 15 of 20 jaar geleden, waarin de bruid bijna meer op een levenloze pop leek, meer statisch, die niet kon bewegen… En nu de bruid en bruidegom, de echte hoofdrolspelers van bruiloften Alles draait om hen, zij zijn de entertainers van bruiloften en bruiden zoeken naar dit punt. 90% van de bruiden lijkt erg op mijn stijl, en dat is heel bijzonder en heel leuk werk. Elke jurk is een nieuw en super spannend project.

Vriendin Inuñez
(Foto: @fluxus_photography)
Vriendin Inuñez
(Foto: Graciela Vilagudin)

Vraag: Doe je in de wereld van Inuñez-gasten alles wat voor jou moeilijker is in de wereld van bruiden?

A: Nou, ik denk niet dat de wereld van de gasten een ontsnappingsroute is, zoals het werken aan dingen die de vriendin mij niet toestaat of niet toestaat, omdat er bepaalde licenties zijn die gereserveerd zijn, afhankelijk van de rol die je speelt. heb bij elk feest… Maar het is leuk, ik werk heel graag met kleur en het is iets dat je terugziet in de collecties. De verrassende kleurencombinaties… Daar lijkt het meer op. Het is de bevrijding van alles geven voor de kleur, meer dan voor de silhouetten. Ik heb het geluk dat ik klanten heb die willen innoveren met silhouetten en op zoek zijn naar verschillende en innovatieve snitten.

Vraag: Hoe ziet het proces van een bruid eruit vanaf de eerste dag dat ze binnenkomt tot ze weggaat?

R: In het atelier verkopen we geen jurken, we verkopen projecten. En ik denk dat je er zo aan moet werken: met veel zorg en veel liefde.. Het is een project dat voor elk van de bruiden helemaal opnieuw begint, waarbij ze vanaf het begin luisteren naar wat hun ideeën, hun angsten, hun zorgen, hun smaak, voorkeuren zijn… Om, nadat ik dit allemaal weet, verschillende schetsen voor te bereiden die ik aan elk van hen presenteer om een ​​scenario te creëren dat de esthetiek weerspiegelt waaraan ik voor elk van hen zou willen werken. En zo kan elke bruid beoordelen of wat ik voor ze klaarmaak, is wat ze zoeken. Zodra de bruid het voorstel heeft beoordeeld en heeft bevestigd dat de jurk is gemaakt, beginnen we met het hele productieproces… Dat komt vrij dicht in de buurt van haute couture, omdat al onze patronen en al onze mallen voor elk van onze bruiden nieuw worden gemaakt. Eerst creëren we op basis van uw lichaam, zodat het silhouet het beste is. Eenmaal gedefinieerd, concentreren we ons op details zoals de uiteindelijke stoffen, naaidetails en borduurwerk… En zo beetje bij beetje wordt het idee volwassen en krijgt het leven.

Vriendin Inuñez
(Foto: Ereaga Studio)
Vriendin Inuñez
(Foto: nog twee aan tafel)

Vraag: Als je opnieuw zou trouwen… hoe zou je jurk er dan uitzien?

R: Ik denk dat ik me weer hetzelfde zou kleden, het weerspiegelde mijn stijl heel goed en ik volgde geen enkele huidige of specifieke trend… Gewoon mijn smaak en mijn persoonlijkheid. Dan kon ik zonder enig probleem dezelfde terugplaatsen. Als ik de kans zou krijgen om helemaal opnieuw een jurk te maken, zou ik hem veranderen, maar om nieuwe dingen te ervaren.

Vraag: Welke vrouwen inspireren jou?

R: Echte vrouwen, vrouwen op straat, zoals ik zeg, zij die vechten voor hun dromen, zij die onafhankelijk zijn, degenen die sterk zijn, persoonlijkheid hebben… Dat zijn de vrouwen die mij inspireren. Unieke vrouwen.

Vriendin Inuñez
(Foto: Inuñez)
Vriendin Inuñez
(Foto: Alejandra Ortiz)
Vriendin Inuñez
(Foto: Kunydiamond-bruiloften)

Vraag: Jouw favoriete trends in de wereld van bruiloften…

A: Ik ben niet bepaald een volger van trends… Ik informeer mezelf en heb er kennis van, maar ik ben geen trouwe volger vanwege de noodzaak om trends te volgen. Als er ineens eentje bij mijn stijl past, dan is dat prima, maar het is niet iets dat je speciale interesse wekt. Eén ding dat ik leuk vind, of waarvan ik denk dat het zelfs nodig is, is het thema van jurken die evolueren en verwijderbaar zijn. Het is heel belangrijk om je mooi te voelen, je mooi te voelen, maar vooral om jezelf te kunnen zijn, je op je gemak te voelen, te springen, te dansen… Dat er geen enkel element is dat het kledingstuk de persoonlijkheid van een van de meisjes kan beperken . Dus dit, wat een trend zou kunnen zijn, de jurk die evolueert tijdens de viering, lijkt mij noodzakelijk.

Vriendin Inuñez
(Foto: Mafalda Patricio)
Vriendin Inuñez
(Foto: @martela_rosataboada)

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *