De afgelopen maand geldt er voor iedere liefhebber van bruidsmode een verplichte afspraak. Barcelona Bridal Fashion Week opende zijn deuren van 17 april tot en met zaterdag 20 april om de nieuwste en voortreffelijke collecties van de meest prestigieuze ontwerpers van over de hele wereld te tonen.

Een evenement georganiseerd door Fira de Barcelona met meer dan 30 ontwerpers, met een bijzondere buitenlandse aanwezigheid van professionals uit landen als Frankrijk of Duitsland. Hoewel de Spaanse aanwezigheid zonder twijfel een krachtige stempel heeft gedrukt en de kwaliteit van het land ruimschoots heeft weerspiegeld, wat aantoont dat er een reden is waarom we tot de eerste op de ranglijst van bruidsmode behoren. Namen zo belangrijk als Jesús Peiró, Pronovias, Raquel López, Sophie et Voilà of Lucas Balboahebben samen met andere ontwerpers met een grote aanwezigheid in de wereld van bruids- en ceremoniecouture over de emblematische bruidscatwalk gelopen, zoals Mariano Moreno, Palmas, Formoso, Marco & María, Ogadenia Couture of Alicia Rueda;

Maar ook couturiers die onder andere al paraderen op MBFWM, en hun bruids- en ceremonienaailijnen presenteren op Barcelona Bridal, worden herbevestigd. Isabel Sanchis O Fely Campo.

Isabel Sanchis

Met een geschiedenis van meer dan 30 jaar is Isabel Sanchis nu al een van de meest prestigieuze gerenommeerde merken in ons land. Deze Valenciaanse ontwerpster heeft nationale en internationale bezoekers opnieuw verliefd gemaakt op haar collectie die werd gepresenteerd op de catwalks van de Barcelona Bridal Fashion Week. van dit jaar.

Vrouwelijk en eigentijds, zijn de woorden die haar nieuwste bruidscollectie definiëren, waarbij elegantie en verfijning niet gespaard bleven. Door hun vloeiende silhouetten en precieze snitten werden de ontwerpster en haar dochter Paula Maiques geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, met een mix van moderne architectuur. ; Ze zijn erin geslaagd om, met behulp van de beste stoffen, ontwerpen te verkrijgen met een crêpe-achtige textuur en waarbij elk zijn eigen unieke herfst had.

Mariano Moreno

Na vele jaren te hebben ontworpen voor grote bruidsmodegroepen, Mariano Moreno lanceerde zijn eigen modemerk met het vaste doel om echte vrouwen sterker te maken. Met een onberispelijke techniek en een spectaculair patroon, Mariano Moreno, die een mediterraan aroma uitstraalt door zijn aderen en droomt van grote godinnen van verloren eilanden in de Aeneis of in de Ilias met Helena van Troje.

Mariano Moreno-parade.

Het is een van de ontdekkingen van deze Bridal Fashion Week en het heeft ons zeer goed verrast met de plooien, de gedrapeerde boekethoezen en volumes die een origami waardig zijn, waar Balenciaga zelf dol op zou zijn geweest, of de Grieks-Romeins geïnspireerde halslijnen, alles gecombineerd met een vleugje diep Klein Blauw, gewonnen uit de diepe zee die alle culturen baadt, van de Egeïsche Zee tot onze kusten, de Middellandse Zee. Heldinnen die ook een vleugje moderne Barbarella konden hebben, maar zonder de verbinding met de klassieke wereld te verliezen.

Palmas

De beroemde Canarische couturier, bewonderaar van Balenciaga en schepper van een nieuwe visie op hedendaagse luxe in texturen en innovatieve luxestoffen, presenteerde een prachtige collectie, met geweldige accenten en volledig architecturale silhouetten waarbij klassiek wit de bruiden vergezelde in een totale champagnekleurige look.

Een luxe voor de zintuigen en nog meer voor de veeleisende en creatieve bruid, die UNIEK wil zijn. Het is zonder twijfel een perfect moment voor Pedro Palmas, die een grote hoofdrolspeler begint te worden op de rode loper van het Malaga Festival, de Goya Awards of vele andere evenementen waarin de jonge actrices, onmiskenbare fans van Pedro, zich anders voelen. sensueel, elegant en heel cool in hun creaties.

Lucas Balboa

Een bruidscollectie in de mannelijke versie, aangezien niet alleen bruiden collecties hebben die speciaal voor die dag zijn ontworpen, maar de zorg en toewijding van de mannelijke versie zich steeds meer bezighoudt met het kiezen van de perfecte look waarvoor het, ook voor hen, een van de meest belangrijke is. bijzondere dagen uit je leven.

De ontwerper creëerde, nadat hij voor grote internationale merken als Pedro del Hierro en Loewe had gewerkt, in 2013 zijn gelijknamige merk, met een elegante stijl maar met een baanbrekend en creatief tintje, en presenteerde een spectaculaire collectie die heel anders is dan de gebruikelijke en formele herenkleding. collecties voor ceremonies tijdens de laatste showdag tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week,

Sensuele mannen, elegant maar grensverleggend, iconoclastisch zonder de coolste chic te verliezen, met prachtige brillen, een 2021 Ken-style look en een andere, subtiele mannelijkheid, met een duidelijk vleugje Bowie uit de jaren tachtig en dat deed me soms denken aan de beste Spandau Balletstijl in zijn leider Gary Kemp.

Fely Campo

Na een aantal jaren haar collectie niet te hebben getoond tijdens een modeshow op de BBFW, kon haar deelname aan dit bruidsmode-evenement bij uitstek niet onopgemerkt blijven. Met een unieke ruimte heeft de ontwerpster haar nieuwste creaties uit haar bruids- en ceremonienaailijn getoond, een ware ode aan pastelkleuren, gebroken wit en luxe vormen en texturen waarmee je een echte trendy vrouw kunt onderscheiden die niet wil om op elke leeftijd niet langer elegant maar zeker ook sensueel te zijn.

Fely bouwt structuren die zich aanpassen aan het lichaam en het omringen, die meevloeien met de beweging van de heupen, schouders en armen van zelfverzekerde en coole vrouwen. Met deze rieten is het niet verrassend dat veel ruimtes en showrooms over de hele wereld hun collecties elk seizoen kopen en dat hun ‘leger’ van volgers steeds ontelbaarder wordt, waardoor zoveel jaren van beroep aan de top worden geconsolideerd.

knap

Bijna toevallig geboren, dankzij de moed van een vrouw (Lorena Formoso) die besloot de trouwjurk van haar zus te maken, heeft dit merk, gelegen tussen Galicië en Madrid, een zeer relevante niche voor zichzelf veroverd in de bruidswereld. Haar ontwerpen hebben bruiden over de hele wereld gekleed.

Bij deze gelegenheid zag zijn collectie voor 2025 het licht op de 18e. Een zeer persoonlijke collectie waarin puur wit de nadruk verloor om plaats te maken voor rauwe en beige tinten, samen met enkele zwarte ontwerpen. Hun voorstel omvatte glitter, kant, transparanten en verschillende texturen, in ontwerpen met veel drapering en zichtbaar comfort, die een klassieke stijl lieten zien, maar tegelijkertijd heel anders en origineel.

Marco&Maria

Als iemand tijdens deze editie heeft laten zien dat hij gedurfde, grensoverschrijdende en tegelijkertijd zeer elegante ontwerpen kan aanbieden, dan is het wel het merk Marco & María uit Tenerife. Al meer dan 20 jaar is dit merk niet gestopt met groeien en het vertrouwen winnen van duizenden bruiden die vertrouwen op de kwaliteit en nauwkeurigheid van de productie, waardoor ze een terugkerende naam zijn geworden in de BBFW-edities.

Dit jaar is hun collectie ook weggegaan van wit om andere opties aan te bieden, zoals roze of champagnetinten, waarbij zelfs de nadruk wordt gelegd op de kleur die zo “verboden” is in onze westerse cultuur, ZWART. Met de vintage en theatrale uitstraling die hen kenmerkt, hebben ze een heel romantisch voorstel gecreëerd, soms lingerie, met overlappende tulestoffen en veel volumes.

Alicia Rueda

Deze ontwerpster uit Bilbao vertelt verhalen via elk van haar ontwerpen; Hun collectie in deze editie van BBFW was meer dan een tentoonstelling van jurken; elk van hen droeg passie en aandacht voor detail met zich mee die voelbaar was in elk stukje stof dat fladderde bij elke stap van de modellen.

Ze presenteerde een collectie waarin creativiteit stroomt en die de vooraf gevestigde conventies van bruidsmode uitdaagt, waarbij ze speelt met licht en schaduw om een ​​vrouwelijk figuur te presenteren dat modern, sterk, zelfverzekerd en uniek is.

Ogadenia Couture

Een merk dat zich inzet voor bruidsmode die een moderne en verfijnde visie combineert, maar tegelijkertijd vakmanschap respecteert. Er wordt van uw collectie verwacht dat deze elegant is en het resultaat is van een nauwgezet ontwerp- en productieproces. De ontwerper heeft haar lijn al 18 jaar toegewijd en de Canarische Eilanden hoog gelaten, met ontwerpen die opvallen door hun tijdloosheid, die in staat zijn het vrouwelijke figuur te versterken zonder het comfort van de bruid uit het oog te verliezen.

Opgemerkt moet worden dat haar hoofdtooien, hoeden, haar perfecte combinatie tussen looks uit de late 19e eeuw en vroege 20e eeuw, met korte broeken, haar hoedendozen als accessoires of de voortdurende combinatie van romantiek met levendige actualiteit, haar een ander tintje geven in haar leven. de gebruikelijke bruidscollecties die in veel gevallen zo extreem en overdreven ‘conventioneel’ zijn. Het is een veilige gok voor vrouwen die willen genieten van een bruidsprotocol zonder hun identiteit te verliezen en erop te wedden dat ze anders zijn, maar zonder het bruidschap, echt bruid, op te geven op de belangrijkste dag van hun leven.

Opgemerkt moet worden dat met Ogademnia Couture de Couture van de Canarische Eilanden een uitzonderlijke waarde blijkt te zijn in Spanje en Europa. en dat ze een sterke impact op het schiereiland zijn gaan maken met de steun van de Cabildo en zijn instellingen die vast geloven in een ander industrieel en creatief engagement voor het weefsel van de toekomst. De inzet van de eilandbesturen om andere vormen van creatie, cultuur, economie en samenleving, die niet uitsluitend recreatie en toerisme en alles wat daarmee samenhangt, te ondersteunen en aan te moedigen, is zeer intelligent.