Hoe je je op het huwelijk kunt voorbereiden, jongevrouwen! – De getransformeerde vrouw

Hoe je je op het huwelijk kunt voorbereiden, jongevrouwen!  – De getransformeerde vrouw

Geschreven door Jozef Spurgeon

Voddie Baucham zegt dat wanneer een jongere vraagt ​​wat hij of zij kan doen om serieus te zijn in het dienen van de Heer, hij altijd hetzelfde zegt. Als jonge mannen zeggen: “Hoe kan ik in de bediening komen?” of jongedames zeggen: ‘Wat kan ik doen om Jezus te dienen?’ ze verwachten waarschijnlijk iets van naar de universiteit of het seminarie gaan, of naar het buitenland reizen om op zending te gaan. Misschien verwachten ze dat hij hen vertelt over een stage of het dienen in een zondagsschoolklas.

Geen van deze zijn noodzakelijkerwijs slechte dingen, maar ze maken geen deel uit van Voddie’s antwoord. In plaats daarvan zegt hij: ‘Als je de Heer serieus wilt dienen, ga dan trouwen, bid dat Hij je een huis vol kinderen geeft, en voed ze op in de discipline en het onderwijs van de Heer.’ Er is geen grotere bediening, zegt hij, dan trouwen en kinderen krijgen.

Zou het niet beter zijn om op het vliegtuig naar Haïti te stappen en een paar maanden met weeskinderen te werken? Het is zeker gemakkelijker en glamoureuzer, en het vergt veel minder toewijding.

We hebben een overvloed aan jonge vrouwen in de kerk die bereid zijn de wereld rond te reizen voor Jezus, maar niet veel die bereid zijn het harde werk te doen door in te graven, fundamenten te leggen en van een man en kinderen te houden. Het is gemakkelijker om kinderen te dienen die je na een paar maanden achterlaat dan om je eigen kinderen te dienen. Het is gemakkelijker om vreemden te dienen die we op straat tegenkomen en die we nooit meer zullen zien, dan om van onze eigen families te houden.

Titus 2 beveelt de oudere vrouwen om de jongere vrouw te leren hun echtgenoten en kinderen lief te hebben en het huishouden te doen. Maar helaas is er een tekort aan Titus Twee Oudere vrouwen die de jongere vrouwen instrueren en een gevolg is een gebrek aan jonge vrouwen die getrouwd zijn.

We leven in een periode van ongelooflijke achteruitgang voor het huwelijk. Het enige waarvoor jonge vrouwen in Titus worden geprezen, is het enige dat ze in onze tijd niet doen.

Volgens gegevens uit de Amerikaanse volkstelling was in 1962 ruim de helft van de 21-jarigen getrouwd. Toch was in 2018 slechts 8,8 procent van de 21-jarigen getrouwd. In 1962 was 90 procent van de mensen getrouwd tegen de tijd dat ze dertig jaar oud waren. Tegenwoordig is slechts 30 procent van de mensen tussen 18 en 34 jaar getrouwd. In 1950 was de gemiddelde leeftijd voor het eerste huwelijk van een vrouw 20,5 jaar. In 2018 was dat 28 jaar. Volgens het Pew Research Center heeft de gemiddelde leeftijd voor het eerste huwelijk het hoogste punt ooit bereikt: 30 jaar voor mannen en 28 jaar voor vrouwen.

Helaas, net als de VS. Het aantal huwelijken is gedaald, het aantal ongehuwde paren dat samenwoont is toegenomen. Volgens Amerikaanse censusgegevens komt samenwonen onder mensen van 18 tot 24 jaar nu vaker voor dan samenwonen met een partner. Negen procent woonde in 2018 samen met een ongehuwde partner, tegenover zeven procent die samenwoonde met een echtgenoot. Vijftig jaar geleden was samenwonen met een ongehuwde partner zeldzaam. Volgens het Huidig ​​Bevolkingsonderzoek woonde slechts 0,1 procent van de 18- tot 24-jarigen en 0,2 procent van de 25- tot 34-jarigen samen met een ongehuwde partner.

De dalende huwelijkscijfers kunnen alleen worden geëvenaard door de dalende geboortecijfers. Het geboortecijfer in de VS bevindt zich op een historisch dieptepunt. Het ligt ver onder de vervangingsratio’s, wat betekent dat als er niet snel iets gebeurt, dit land economisch en op alle andere manieren een ongelooflijke achteruitgang zal ervaren.

Naast deze geboortecijfers vertelt nog een ander getal waarom er misschien zo weinig oudere Titus 2-vrouwen zijn die de goedheid van het huwelijk onderwijzen. Dat aantal heeft betrekking op echtscheidingen. In Matteüs 19 werd Jezus door de Farizeeën gevraagd of het voor een man geoorloofd was om om welke reden dan ook van zijn vrouw te scheiden. In die tijd was het voor een vrouw zeldzaam, zo niet onmogelijk, om van haar man te scheiden. Nu is de schoen omgedraaid. Als de Farizeeën Jezus vandaag de dag zouden ondervragen, zouden ze kunnen vragen: “Is het voor een vrouw geoorloofd om om welke reden dan ook van haar man te scheiden?”

En dit is wat we zien. De American Sociological Association heeft een groot onderzoek naar echtscheiding uitgevoerd, waaruit bleek dat vrouwen tweederde van alle echtscheidingen initiëren. Dit is een duizelingwekkende 69 procent. Ze vonden een nog hoger percentage, ongeveer 90 procent voor echtscheidingen die werden geïnitieerd door vrouwen met een universitaire opleiding.

Het zijn vrouwen die de echtscheidingscijfers bepalen, bekrachtigd door ‘no fail court’-wetten en een rechtssysteem dat hen vervolgens bevoordeelt, ongeacht of zij daadwerkelijk de schuldige zijn of niet.

En over welke reden dan ook gesproken. Hier volgen de negen belangrijkste redenen die in één onderzoek naar voren zijn gekomen over waarom vrouwen van hun man scheiden: 1. Onverschilligheid of onwetendheid van de man over hun gevoelens; 2. Kleine gebaren en geruststellingen ontbreken; 3. Geldproblemen; 4. Behoeften die thuis niet vervuld worden; 5. Mannen die hun vrouw bedriegen; 6. Het huwelijk voldoet niet aan de verwachtingen; 7. Middelenmisbruik; 8. Gebrek aan romantiek; 9. Fysieke en emotionele mishandeling.

Van deze negen redenen is slechts één (nummer vijf) en misschien de helft van de andere (negen – fysiek geweld) een legitieme reden die Christus zou toestaan. De rest zei allemaal: ‘Ik kreeg niet wat ik wilde, dus ging ik weg en nam de kinderen en zo mee. “Het is volkomen slecht en egoïstisch. Het gebeurt omdat vrouwen trouwen op zoek naar een soort Disney-ervaring die hen zal helpen hun ultieme vreugde te vinden. In plaats van zichzelf te onderwerpen aan hun echtgenoot en hun gezin op te bouwen, verbreken zij hun verbond en onteren zij God. Dan keren ze zich om en leren de volgende generatie dat het huwelijk het niet waard is. Het is belangrijker dat jongere vrouwen hun carrière op gang krijgen dan dat ze trouwen.

Het zou niet op deze manier moeten zijn. Nu zijn er gelukkig enkele moeders die de verantwoordelijkheid weer opeisen om Titus Twee-vrouwen te zijn. Er zijn mensen die hun dochters willen opvoeden en hen op het huwelijk willen voorbereiden. Er zijn jonge dames, hoewel geïndoctrineerd door de cultuur om hun vrouwelijkheid te verachten, die zich terugtrekken en wel naar een huwelijk verlangen. En sommigen zijn alleenstaand, maar hebben door Gods voorzienigheid nog niet de gelegenheid gehad om te trouwen. Zij zien de ongehuwde staat als een aandoening waarvan zij bidden dat God deze wegneemt.

Wat moet een jongedame dan doen om zich op het huwelijk voor te bereiden? Wat kan ze doen om zich voor te bereiden op een goede echtgenote, maar ook op een goed vooruitzicht op een huwelijk? Hier is een niet-uitputtende lijst van tien manieren waarop een vrouw zich kan voorbereiden of een moeder haar dochters kan helpen zich voor te bereiden. Deze lijst staat in willekeurige volgorde.

1. Kom in vorm en let op wat je eet: Of je het nu leuk vindt of niet, mannen zijn visueel en als je een echtgenoot wilt aantrekken, wees dan aantrekkelijk. Dit betekent niet dat je je sletterig of onfatsoenlijk moet kleden. Maar het betekent dat je moet oppassen hoe je eruit ziet. Wees niet ijdel, maar denk na over hoe je je kleedt. Wees niet chagrijnig. Er schuilt waarheid in de zinsnede dat mannen schuldenvrije maagden zonder tatoeages wensen. Blijf weg van de tattoos, maar laat in plaats daarvan je haar groeien en zorg ervoor. En wees blij. Wees mooi van binnen en van buiten. En vrouwen die al getrouwd zijn, jij wilt je huwelijk helpen. Bedenk hoe u naar uw man kijkt. Denk niet dat je, nu je een man hebt, jezelf kunt laten gaan. Wees niet ijdel. Het krijgen van kinderen is mooi en maak je niet zo druk over wat het met je lichaam doet.

2. Pas op hoe je je vader behandelt. Onderwerp je aan je vader en respecteer hem. Als u zich niet aan uw vader kunt onderwerpen, hoe zult u zich dan aan uw man onderwerpen?

3. Ontwikkel je huishoudelijke vaardigheden. Leer koken, schoonmaken en het huishouden doen. De weg naar het hart van een man gaat door zijn maag. En wees bij huishoudelijke vaardigheden niet bang om een ​​breed scala aan vaardigheden te leren die normaal gesproken niet als huishoudelijk worden beschouwd. Een behulpzame vrouw zal merken dat ze een soort Jill van alle beroepen is.

4. Wees een moeder in de kerk: geef jezelf over aan het dienen van God. Ook al kan het goed zijn om een ​​baan buiten de deur te hebben of naar school te gaan, deze dingen mogen je er niet van weerhouden om in de kerk te dienen.

5. Bestudeer en mediteer over teksten die onderdanigheid en de rol van vrouwen leren, zodat je Gods hart kunt horen en niet dat van de wereld. Leer wat het doel van het huwelijk is. Laat Disney- en romantische romans je gids niet zijn.

6. Ga geen schulden aan. Misschien wil je gaan studeren en dat is prima, maar ga daarvoor geen schulden aangaan. En besef ook dat een universitair diploma, vooral een hoger diploma, uw status niet zal verhogen in aantrekkelijkheid voor een potentiële echtgenoot. Het kan uw pool van potentiële partners alleen maar kleiner maken.

7. Houd jezelf puur. Geef jezelf niet prijs, zowel persoonlijk als online. Veel vrouwen rommelen vóór het huwelijk en creëren vervolgens, als ze getrouwd zijn, een seksloos huwelijk.

8. Wees een benaderbaar persoon en zorg ervoor dat u niet wanhopig wordt. Als u een man vindt die uw aandacht trekt, wees dan voor hem beschikbaar. Wees voorzichtig met het soort signalen dat u uitzendt. Je nederige kalmte komt misschien onbeleefd en ongenaakbaar over, maar aan de andere kant kan te spraakzaam en vriendelijk overkomen als flirterig of je gewoon tot een van de jongens maken.

9. Leer hoe je voor kinderen moet zorgen. Oppassen voor andere stellen in de kerk. Help mee op de crèche.

10. Leer bidden. Gebed is het tegengif tegen angst. Gebed versterkt uw geloof terwijl u leert op God te vertrouwen. En als je door geloof leeft, ben je een dochter van Sara. De Bijbel zegt dat Sara erg aantrekkelijk was.

Om deze reden zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten, en die twee zullen één vlees zijn.
Efeziërs 5:31

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *