Een document voor de verloofden, een ‘don’ selon le Pape

Een document voor de verloofden, een 'don' selon le Pape

Le Pape François ondertekent het voorwoord van een document du Dicastère pour les Laïcs, la Famille et la Vie intitulé “Chemins catéchuménaux pour la vie echtelijk. Richtlijnen pastorales pour les Églises particulières”, gepubliceerd op het einde van de jaarconsacrée à la famille .

Het document dat de paus presenteert met een voorwoord – gepubliceerd als het volledig is, is een «maffiabaas» pour l’Église mais également une «tâche» à accomplir. Ces “Catechuménaux-routebeschrijving voor de echtelijke huwelijksreis” Het is een speciale vrucht van de Anna die is toegewijd aan het gezin dat de Vorst Pontife onderhoudt, met de uitleg, met pasteurs, met het bestek en met al die mensen die in het familiale pastoraat werken. Het is een kwestie van antwoord op de noodzakelijke noodzaak «nouveau catéchuménat» giet de voorbereiding voor het huwelijk.

Vous trouverez ci-dessous le texte integral de la preface du Pape:

«De aankondiging van de Chrétienne die betrekking heeft op het gezin is een nieuwe bonnefooi» (Amoris laetitia, 1). Deze verklaring van la relatie definitief du Synode des évêques sur la famille méritait d’ouvrir l’Exhortation apostolique Amoris laetitia. Het pare que l’Église, à toutes les époques, est appelée à proclamer à nouveau, surtout aux jeunes, de schoonheid en de overvloed van de genade blijven voortduren in het sacrement van het huwelijk en het familiale leven dat in een decoule zit. Cinq en après sa publicatie, l’«Annee de la famille Amoris laetitia» Vise à remettre la famille au centre, à inviter à la reflectie over de thema’s van de apostolische aansporing en het animeren van de kerk in de vreugde van de verloving voor de familles en avec les familles.

Een van de vruchten is speciaal geworden “Catechuménaux-routebeschrijving voor de echtelijke huwelijksreis”, u onderhoudt het plaisir de confier aux pasteurs, aux époux en à tous ceux die werkzaam zijn in het pastorale familiale. Het is een pastoraal werk van de Dicastère voor de Laïcs, de familie en het leven, een indicatie dat u exprimée bent voor meer reprises, à savoir «de noodzaak van een “nieuwe catéchuménat” voor de voorbereiding van het huwelijk»; en effet, «het is urgent om een ​​betonwerk te doen dat een déjà été voorstel is in het familiale consortio (nr. 66), het is zo verschrikkelijk dat de doop van volwassenen de catéchuménat is voor een sacramenteel proces, de même De voorbereiding van het huwelijk is een geïntegreerde partij voor de sacramentele procedure voor het huwelijk, als een tegengif dat de vermenigvuldiging van de huwelijksvieringen nul of onsamenhangend maakt» (Discours à la Rote Romaine, 21 januari 2017).

Een serieuze zorg lijkt duidelijk: met een supersnelle voorbereiding, kunnen de paren het risico nemen om een ​​huwelijk te vieren, geen huwelijksreis of niet de liefde die ze hebben als ze “s’écroule” zijn in tijden en niet langer weerstand bieden aux premières crises onvermijdelijk. Er zijn grote problemen en ernstige blessures die ernstig zijn voor de generaties. Ils deviennent désabusés, amers et, dans les cas les plus douloureux, finissent même par ne plus croire à la vocation à l’amour, schrijf door Dieu lui-même dans le cœur de l’être humain. Ik wil een begeleider met een gevoel van verantwoordelijkheden gebruiken die de intentie van mijn huwelijk uitprobeert, omdat het de traumatische gevolgen van de scheiding en de liefde in de liefde in Jamaica bewaart .

Maar er is een gevoel van rechtvaardigheid dat door onze animer wordt veroorzaakt. De kerk is een mère en een mère is geen echte discriminatie tussen kinderen. Het is geen karaktereigenschap van de manière, het is een akkoord met veel aandacht, de aandacht, de tijd. De tijdgeest is een teken van liefde: als er geen tijd voor een persoon is, is het een teken dat er geen doel is. Ik heb veel vertrouwen in de geest van de tijd dat ik de beste uitzendkrachten, de plusieurs, de voorbereiding van de kandidaten op de eer of de religieuse liefde, mijn vertrouwen in de uitzendkrachten, de laatste jaren, op de manier waarop ik dat doe se preparent au huwelijk. Terwijl de huwelijkspartners en de toegewijde personen, de huwelijksparen terechtkomen bij de kinderen van onze kerk, is er een groot verschil in eigenschappen dat niet rechtvaardig is. De echtparen vormen de grote meerderheid van de vrienden, en zijn de paroises van paroises, de benevolesgroepen, de verenigingen en de bewegingen. Ils sont de véritables “gardiens de la vie”, niet een deel van de kinderen, de kinderen en de begeleiders van onze croissance, maar een deel van de bewoners van de gezinsleden, hun toegewijde dienst de personen met een handicap en soms ook andere situaties van armoede met lesquelles zijn geen contact. Het zijn de gezinsleden die de roepingen tot heiligheid en tot het leven van de consacrée naissen; En het zijn de gezinsleden die het maatschappelijk weefsel en de “herouderen van hun levens” met veel geduld en opofferingen vormen. Er is een gerechtigheid voor de Église Mère de consacrer du temps en de energie die wordt voorbereid op het voorbereiden van de Seigneur-appelle op een grote missie die de cel van het gezin is.

C’est pourquoi, pour donner un caractère concret à cette drang, «Ik raad een mettre aan om een ​​echte catéchuménat van de toekomst van de geschiedenis te volgen, die de sacramentele rituelen begrijpt: de voorbereidingstijd voor het huwelijk, de viering en de verjaardagen die onmiddellijk plaatsvinden» (Discours aux deelnemers au cours sur le processus huwelijkszaken, 25 februari 2017). Het is een document dat u voorstelt en een verkenningstocht maakt. Het is een structuur voor de drie tapes: de voorbereiding van het huwelijk (lointaine, proche en onmiddellijk); de viering van het huwelijk; De begeleiding van de premières van de huwelijksvoltrekking. Als je verder gaat, is het een kwestie van een belangrijke relatie met de paren over de relatie tussen jullie, mijn après-huwelijksfeest, terwijl we misschien wel crises en ontmoedigingsmomenten doorkruisen. Er zijn nog meer tips voor het leven in de kerk, dat is meer, maîtresse en reisgezelschap, reizen met onze côtés. Je zou het beste document kunnen vinden dat zo geschikt en snel mogelijk is voor een ander, dansje kan de specifieke pastorale modaliteiten en de bijzondere reisroutes van specifieke bruidsparen voor hun huwelijksreis en een levend huwelijk verzorgen een nieuwe unie of een nieuwe beschaving. L’Eglise, een effet, is een kwestie van paren en marcheren met lange nachten via caritatis (vgl. Amoris laetitia, 306), het is niet verstandig om in de steek te laten en de moeite te nemen om in de gemeenschap van toegankelijke groepen en broeders een hulp te bieden bij onderscheiding en participatie. Het eerste document dat u voorstelt, is een fois en een tache. Op een gegeven moment ontmoette de auto de beschikking over een overvloedig en stimulerend materiaal, vrucht van reflecties en ervaringen van pastorale déjà mises in een œuvre in verschillende bisdommen/eparchies in de wereld. En als u een automaat gebruikt, zijn er geen “magische formules” die automatisch functioneren. Er is een kledingstuk dat “de maat op maat” heeft voor de personen die de porteront gebruiken. Het is een effectieve oriëntatie die veeleisend is om te helpen, zich aan te passen en te pratiseren in sociale, culturele en kerkelijke situaties die bijzonder bijzonder zijn. Je kunt een beroep doen op de volgzaamheid, op de creativiteit van de pasteurs van de kerk en op onze collega’s, voor meer doeltreffendheid bij het vitale en onmisbare vormings-, aankondigings- en begeleidingstraject van de families, dat ik Esprit Saint vraagt ​​om een ​​moment van realisering.

«Als u niet meer weet wat u gebruikt, kunt u de kerk aankondigen en een publieke voogdij of een huis in een huis geven». (Han 20, 20). U nodigt u uit om te werken in het familiale pastorale leven van onze paroles van de apostel Paul en om u niet te laten zien dat u een moeilijk, veeleisend gezicht kunt hebben, zodat u van onze mogelijkheden kunt genieten. Moed ! Faisons les premiers pas! Ga aan de slag met het proces van pastorale vernieuwing! Mettons heeft geen geest en geen leiding meer over de toekomst van het gezin, en je kunt er zeker van zijn dat de Seigneur zijn soutiendra, zijn wijsheid en kracht zal geven, het enthousiasme van zijn onderneming groot zal maken en meer wil experimenteren met “joie douce et réconfortante de l’évangélisation» (Evangelii Gaudium9), hoewel we de evangelisatie van de familie van nieuwe generaties hebben aangekondigd.

FRANÇOIS

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *