“Eenvoudiger is altijd beter”, zegt Gaurav Makhija, oprichter van Casa Fleur

Casa Fleur Founder Gaurav Makhija

Huwelijksvieringen zijn nooit compleet zonder een dromerig decor. En het belang ervan voor u is recht evenredig met het aantal berichten over ‘bruiloftsdecoratie’ dat u voor de toekomst als bladwijzer heeft gemarkeerd. Nu paren nu kiezen voor niet-traditionele huwelijksceremonies, evolueert de decorindustrie ook. Nu kunnen koppels er meer dan ooit voor kiezen om een ​​op maat gemaakt decor te creëren dat trouw blijft aan hun persoonlijkheid en hun liefdesverhaal.

Eén bedrijf dat je Pinterest-dromen wil waarmaken is Casa Fleur, dat het decor beheert en de productie verzorgt voor al je belangrijke evenementen. We spraken met de oprichter, Gaurav Makhija, om te praten over hoe Casa Fleur werd geboren, waar klanten rekening mee moeten houden bij het bespreken van hun visie en de trends die hij voorziet voor het komende trouwseizoen. Lees verder om meer te weten…

In gesprek met Gaurav Makhija, de oprichter van Casa Fleur

HALLO!: Wat inspireerde je om Casa Fleur te creëren?

Gaurav Makhija: Het gebeurde gewoon per ongeluk. Ik heb nooit in de bloemenindustrie gezeten, en mijn familie ook niet. Sterker nog, we hebben een achtergrond in leren schoenen. Ik probeerde deel uit te maken van het familiebedrijf, maar ik was te creatief om onder iemands leiding te werken en ik wilde altijd iets van mijzelf. Na veel variaties en combinaties kwam deze kans voorbij en zijn we Casa Fleur gestart. Ik was altijd al bezig met kunst en beeldhouwen, dus ik heb mijn passie ervoor gebruikt en deze gekanaliseerd in het maken van bloemstukken voor mensen.

In de eerste plaats zijn we begonnen met een bloemenbedrijf, nu zijn we afgestudeerd in het organiseren van volwaardige bruiloftsevenementen en bedrijfsevenementen.

H!: Over evenementen gesproken: kunt u ons door het proces leiden – vanaf het eerste gesprek met een klant tot de grote dag en de afsluiting na de functie?

GM: Wanneer een klant ons benadert om een ​​evenement voor hem of haar te organiseren, beginnen we meestal met een voorbereidend gesprek om te begrijpen wat zijn visie is en wat hij of zij echt wil dat we creëren. Meestal hebben de klanten echt vaste ideeën, gebaseerd op wat ze bij de evenementen van anderen hebben gezien. Dus we gaan zitten en begrijpen wat hun vereisten zijn en hoe de familie zal reageren op wat we ook voorstellen. Tijdens deze bijeenkomst proberen we ook de budgetten van deze mensen te begrijpen, omdat dat een zeer integraal onderdeel is van het ontwerpen en presenteren van een moodboard aan een klant, gebaseerd op waar ze echt naar op zoek zijn.

Wij, bij Casa Fleur, houden niet van ‘ram leelas’, wat veel andere trouwverkopers doen. We houden van subtiel, we houden van mindful, we houden van stijlvol. Simpeler is altijd beter. Het klinkt misschien eenvoudiger, maar het is uiterst moeilijk uit te voeren, omdat het niet is wat er van een weddingplanner wordt verwacht.

Dus zodra we de ontwerpen klaar hebben, meten we de ruimte, plotten we deze en creëren we vervolgens meerdere lay-outs om aan de klant te presenteren. De volgende fase is het finaliseren van het moodboard, waarin we voor elk evenement de kleuren en thema’s bepalen. Nadat ze hebben geselecteerd wat ze echt willen, worden er honkbalfiguren gegeven. En dan is er veel heen en weer, in feite een voortdurend streven om te verbeteren wat de klant heeft geselecteerd. Dit kan betekenen dat u de details moet verbeteren, zoals het gebruik van linnengoed in plaats van gewone kleding op salontafels, het verfraaien van het meubilair of het kiezen van een specifieke geur voor elk van uw evenementen, als deze in een afgesloten ruimte worden gehouden. Al deze dingen maken dus deel uit van het proces om de laatste dag te bereiken.

En dan proberen we vlak voor en op de dag van het evenement zo beschikbaar mogelijk te zijn voor de klant om elke vraag, vraag en zorg die hij heeft te beantwoorden. Post het evenement, terwijl de teams het decor verwijderen en inpakken, proberen wij dingen van het evenement op onze sociale media te plaatsen en onze klanten te taggen. Dit is eigenlijk het proces van begin tot eind.

H!: Wat zijn enkele van de grootste trends die je momenteel ziet op het gebied van trouwdecoratie?

GM: Zoals ik al zei, ik hou ervan om bewuste en eenvoudigere dingen te doen. Onlangs hebben we een evenement georganiseerd voor een bruiloft in Punjabi, waarbij we geen enkele bloem hebben gebruikt! Dat is bijna ongehoord als het om Indiase bruiloften gaat, maar het was een voorstel dat we aan hen voorlegden en ze gingen er meteen mee aan de slag. Het effect waar we aan werkten was het gebruik van tonnen en tonnen kaarsen. Voor dit evenement hebben we meer dan 7000 kaarsen gebruikt!

©Gaurav Makhija/Casa Fleur

Dus we hebben alleen aan de verlichting gewerkt, uiteraard de kaarsen en de geur. Alleen voor het huis hebben we wat bloemendecoratie gemaakt, omdat ze dat nodig hadden voor de bahu sgat, maar verder werd er geen enkele bloem gebruikt voor de belangrijkste tentruimte. Ik voel, voorzie en raad klanten echt aan om wat bewuster te zijn met waar ze aan uitgeven, zodat ze iets krijgen dat een beetje anders is dan wat andere mensen gewoonlijk doen.

©Gaurav Makhija/Casa Fleur

H!: Kun je enkele bloemdecortrends uit het verleden noemen die je haatte…

GM: Dat is moeilijk te beantwoorden. Iedere cliënt werkt met een andere mindset. Iedereen heeft een andere behoefte. Een ander evenement dat we organiseren is bijvoorbeeld een aanstaande bruiloft in Kerala, waar de vieringen huisdiervriendelijk zullen zijn. Niet alleen de bruid en bruidegom, maar zelfs de harige vrienden van hun gasten zijn uitgenodigd. Elke klant gooit dus iets anders naar ons en we proberen er omheen te werken.

Een van de andere klanten is een jong stel dat echte filmliefhebbers zijn, dol zijn op Netflix en dol zijn op strips en gamen. In feite is de bruid een professionele gamer die regelmatig online streamt. Voor hun cocktail hebben we de laatste hand gelegd aan een thema dat verband houdt met superhelden. Voor zoiets heb je eigenlijk voor geen enkel evenement bloemen nodig. Dus we doen het decor, er worden veel stripverhalen gedrukt, we doen veel LED-verlichting, we hebben ook een Batman-bord dat op de muur projecteert. Dus eigenlijk heeft elke klant andere eisen en met die in gedachten proberen we iets speciaals te creëren dat ze de rest van hun leven zullen koesteren en onthouden.

H!: Wat zijn enkele gelegenheden naast bruiloften waar u de laatste tijd bent geweest waarbij klanten op zoek zijn naar decoratie?

GM: India is de hele tijd zo vol van festiviteiten en na de COVID-19-crisis zijn de mensen een beetje gek geworden in het uitgeven van geld. Ze kiezen altijd voor decoratie als het om Diwali en Ganesh Chaturti gaat.

Maar nu, zelfs als ze een klein diner hebben met 40-60 mensen, gaan ze er echt helemaal voor. Het kan een mijlpaal zijn, een jubileum… of zelfs mensen die net opgeknapt zijn willen iets speciaals doen voor dat eerste etentje met de schoonouders. Bloemen kunnen overal gebruikt worden.

H!: Hoeveel van tevoren raadt u toekomstige getrouwde stellen aan om vóór de grote dag contact met u op te nemen?

GM: Een paar maanden van tevoren is altijd goed. Hoe meer tijd we hebben, hoe meer planning we kunnen maken, zodat we ons nergens in laten overhaasten. Maar het laatste evenement dat we deden, begonnen we eind augustus te plannen en de bruiloft zou in november plaatsvinden, maar we waren voorbereid op eind september en het is ons gelukt om het voor elkaar te krijgen. Het hangt er een beetje van af.

H!: Waar moeten cliënten rekening mee houden of meenemen als zij hun visie met u bespreken?

GM: Onbeperkte budgetten! (lacht) Nee, maar eerlijk gezegd zou ik heel graag willen dat een klant ons benadert vanwege de ervaring die we hebben en dat hij erop vertrouwt dat we hem meenemen op een reis die hij niet snel zal vergeten. Ik begrijp dat er mensen zijn die heel zeker weten wat ze willen, en wij willen dit soort klanten. Maar ik wil niet het soort klanten dat zegt dat ze één ding willen en daar aan gaan werken, en dan van gedachten veranderen en om iets anders vragen, want dat verspilt uiteindelijk onze tijd. Zekerheid over wat u werkelijk wilt, maakt ons leven dus gemakkelijker. Maar in de eerste plaats, zou ik zeggen, moet iedereen die naar ons toe komt echt vertrouwen hebben in de reis die we hem gaan maken.

H!: Kun je enkele tips geven voor onze lezers thuis over hoe ze bloemen kunnen gebruiken om hun huis te versieren tijdens de komende feestdagen?

GM: Ik ben een grote fan van kaarsen. Als ik bij mij thuis een diner zou organiseren, zou ik waarschijnlijk honderd kaarsen branden vanaf de ingang tot waar ik ze maar kan plaatsen, ik zou ze opzetten. Bovendien zijn Indiase bloemen prachtig – gebruik jouw genda, mogra en tuberozen. Je hoeft niet echt een bom uit te geven om je huis te versieren; zelfs iets simpels kan echt werken. Ik bedoel, als je thuis iets doet, moet het niet extravagant zijn, het moet huiselijk aanvoelen.

H!: Welke richting zou jij willen dat de trouwbranche in de toekomst opgaat?

GM: Ik ben van mening dat de toekomst van bruiloften een duurzame en bewuste aanpak is. Iets dat niet OTT is, voelt niet misplaatst als decorelement van je eigen bruiloft. Probeer spullen te gebruiken die duurzaam zijn en die je kunt hergebruiken. Kaarsen kunnen bijvoorbeeld voor 10 of meer evenementen worden hergebruikt. Vermijd plastic en flexposters, die we tegenwoordig veel zien worden gebruikt. Kies in plaats daarvan voor canvasafdrukken, die iets duurder zijn, maar duurzamer en milieuvriendelijker zijn. Uiteindelijk moeten we allemaal ons steentje bijdragen.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *