comment organizer un mariage laïque reussi ?

comment organizer un mariage laïque reussi ?

Een huwelijksceremonie is een alternatief voor paren die hun huwelijksceremonie willen voortzetten. Déroulement, officiant, rituelen, decoratie… Voici les nuttige informatie voor de organisator van een huwelijksfeest.

Bepaalde paren die hun unie en celebreren hebben meegemaakt, zijn niet pas op de vlucht, maar een faisant une Ceremonie laïque, souvent après être passé devant le maire. Het soort huwelijk is avant-tout une symbolische en romantische dimensie, geheel personaliseerbaar. Op gesprek aussi de Ceremonie van de verloving. De viering kan plaatsvinden tijdens de import van een paar (een vakantiehuis, een kampioen, enz.), de rituelen die worden besloten tijdens de toekomstige mariés, en over de ervaringen van een paar (familie, vrienden, enz.) die een unir zijn, Je kunt teksten of toegiften zingen op je eer. De toekomstige mariés zijn verschillend van “oui” en hebben vrijheid en een ceremonie die op verschillende punten lijkt.

Is het een huwelijksceremonie?

Een ceremonie laïque est verschillende religieuze ceremonies van het huwelijk. Les futurs mariés font le choix de s’unir en toute liberté, een organisator die de ceremonie van de ceremonie organiseertU kunt niet reageren op burgerlijke codes of religieuze codes.

Een savoir qu’nl Frankrijk, de burgerlijke ceremonie, à la mairie, een jurisdictiewaarde. Religieuze of laïsche ceremonies zijn autoritair, maar meer organisaties zijn een aanvulling op een burgerlijk huwelijk. Van mijn façon, van een fiscaal, sociaal of professioneel punt (impôts, reversion-pensioen, mutatieprioriteit, opvolging…), de burgerlijke ceremonie is de vorm van huwelijksvernieuwing door de staat.

Giet een ceremonie van het huwelijk, Er is geen typische déroulement. De toekomstige mariés kunnen de ceremonie als organisator kiezen als een goede semble. In het algemeen vertegenwoordigt een ceremonie laïque de grote lijnen van een klassieke ceremonie, à savoir:

  • De installatie van de uitnodigingen door de ambtenaar op de plaats van de ceremonie
  • Het begin van de muziek in de muziek is of met een proche
  • Het begin van de muziekmariage, is of op een bras van een proche
  • Le discours d’introduction de l’officiant
  • Les uitvindingen éventuelles de proches (discours of lezing van een tekst)
  • De symbolische rituelen
  • De verandering van de vœux
  • De verandering van allianties
  • Le baiser des jeunes mariés
  • De sortie des mariés

Wat zijn de rituelen van een laïque ceremonie?

De toekomst van de zee kan een oplossing zijn voor het pratiquer des symbolische rituelen dat is het beeld en de ritme van de ceremonie. Er bestaan ​​verschillende rituelen voor het huwelijk, nota bene ritueel du vin sccellé het is een kwestie van een alcoholische drank in een boîte in bois plaatsen. U kunt zich aansluiten bij een lettre à l’intention of l’être aimé. Het huis heeft een eigen badkamer en is meer dan een jaar oud. Ik hoor het wel ritueel van de rubansqui lie les mains des mariés avec des rubans de couleurs differentes qui ont toute une signification (rouge pour la passion, vert pour la prospérité, noir pour la sagesse, enz.), U kunt het ritueel van de arbre à vœux uitvoeren. De uitnodigingen worden uitgewisseld met papier dat in de takken van een bos terechtkomt.

Voor de organisator van een huwelijksceremonie, het is een feit dat er extra tapes zijn. U kunt een zeer succesvolle methode gebruiken om te hergroeperen in een bestand van Excel dat u eerlijk vindt en beslist chronologische déroulé van de ceremonie. Avant le jour J, vous devez:

Kies een thema dat overeenkomt

Uw ceremonie zal een geschiedenis vertellen : la vôtre ! Het is belangrijk om te reflecteren, met uw moitié, wat u doet en het is zo dat u een slechte zaak heeft in uw particuliere leven. Je kunt een plan en een remplir maken met souvenirs, avonturen met twee, des verklaringen van amour of toegiften van anekdotes. Als u meer wilt weten over een bepaald doel: een bepaalde entree, een muziek, de citaten, de interventie van een van onze proches of de organisatie van symbolische rituelen, cela vous permettra de définir van de algemene sfeer van ons huwelijk.

Kies een plaats

Het Plupart des huwelijken laiques door de organisatoren, après-le-mariage civil, dans un lieu buitenkant, als de tuin van het familiale huis of de buitenkant van de zaal of de ontvangstruimte. Maar misschien is het wel zo leuk om een ​​boerderij te verlaten, op een domein in de campagne, op een strand of op het platteland ontvangstruimte van een hotel. Wat je ook doet, denk aan de logistiek: sono, chaises, tafels, arche… Je kunt een plan B gebruiken als de mooie tijden niet op een afspraak zijn!

Kies een officiant

De ceremoniële ceremonie is de voorzitter van een ambtenaar, die de verantwoordelijke is voor de ceremoniemeester van het debuut tot het einde. Misschien is het een familielid, een ouder, een vriend, een zuur of een officieel beroep.

Kies een decoratie

Vous pouvez, comme pour un huwelijkstraditie, stel je de decoratie van je rêves voorwat romantisch, bohème, bucolique of même exotique is.

Choisir des rituelen

Wat de rituelen betreft, ik ben een van de vele goûts: planter un arbre, cérémonie du sable, lâcher de colombes, vervalser ses empreintes, rituel du cadenas, créer une oeuvre d’art… sont autant de cérémonials qui symbolisent de façon beeld je unie in. Uiteindelijk is het niet zo dat je de volledige tekst of religieuze gezangen van de souhaitez begrijpt.

Als u souhaitez bent, kunt u een eerlijke appel op een ambtenaar beroep dat is de celeb van uw vakbond en uw hulp aan de organisatie. Over het algemeen kan de keuze worden gemaakt voor een functionaris die het gevoel heeft dat de ondernemers met het beroep en de toekomstige mariés geïnteresseerd zijn.

Dit is een prestatie die kan worden geleverd door een plus van eurocenten op de aanbiedingen van officianten. Op de site Mariages.net bijvoorbeeld, op de aankondigingen van ceremonie-officieren zijn laïque à 250 euro plus de 1000 euro. Plussites en bureaus bieden diensten aan als ambtenaar MC2 Mon Amour ou Burdimilion.

Welke decoratiekeuze is er voor een huwelijksceremonie?

En termes de decoratie, het is meer dan dat u toestemming geeft voor een huwelijksceremonie. De essentie is dat de decoratie overeenstemt met onze goûts en met ons budget. Romantiek, epurée, champêtre, bohème, déco de bord de mer… Voici quelques inspiraties op foto:

decoratie-champetre-ceremonie-laique-mariage-exterieur
Decoratieceremonie laïque en extérieur © monoliza-123RF
decoratie-ceremonie-laique-mariage-plage
Decoratieceremonie laïque à la plage © shevtsovy-123RF

Quel discours faire pour une cérémonie laïque?

Pluseurs discours begeleidend een huwelijksfeest. De ceremonie begint par un mot d’accueil du chef de cérémonie. Leuke ensuite les lezingen de teksten prealablement keuze, les gesprekken over de verschillende uitnodigingen, de muziek en de gezangen die zich afspelen op het programma dat u hebt gespeeld. De ambtenaar of de ceremoniemeester is verantwoordelijk voor de overgangen, presentaties of gebeurtenisverklaringen van symbolische rituelen. Het huwelijk is een definitieve gewoonte door een discours des mariés het kan zijn dat u een verandering van koers wilt zien.

Combineer de temperaturen met een laïque ceremonie?

Overweeg qu’een ceremonie laïque duur tussen 30 en 45 minuten maximum, pas mooi plus sous peine d’ennuyer les uitnodigingen. Als de toegift begint, is de regel niet officieel!

Is het een mondiale ceremoniële laïque?

Het huwelijk met een ceremonie is laïque, een moyenne van 15.744 euroop een recente leeftijd van Mariages.net, gebaseerd op de informatie over fournies van plus de 27.500 koppels.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *