Liefde kost niets? Achter de opkomst van niet-traditionele trouwlocaties | Nationaal

Liefde kost niets?  Achter de opkomst van niet-traditionele trouwlocaties |  Nationaal

Bruiloften zijn van groot cultureel en historisch belang, doordrenkt van traditie, maar zijn die gebruiken aan het veranderen?

Huwelijksvieringen zijn geëvolueerd, waarbij paren onconventionele trends omarmen die hun unieke waarden en persoonlijkheden weerspiegelen, en trouwlocaties vormen daarop geen uitzondering. Volgens onderzoek uit 2023 van The Knot kiezen koppels steeds vaker voor niet-traditionele locaties, waarbij ze afstand nemen van religieuze etablissementen en feestzalen naar meer stedelijke en rustieke opties.

Om erachter te komen wat deze verschuiving drijft, analyseerde Giggster rapporten en gegevens over bruiloften om erachter te komen waarom niet-traditionele trouwlocaties in opkomst zijn en of deze locaties paren geld besparen.

Prachtig breken met traditie

Historisch gezien omvatten trouwlocaties doorgaans traditionele locaties zoals kerken. Religieuze locaties hebben een culturele betekenis en worden vaak gekozen op basis van familie- of religieuze tradities. Naarmate de maatschappelijke normen evolueren en koppels prioriteit geven aan creativiteit en zelfexpressie, zijn niet-traditionele locaties echter aan populariteit gewonnen.

De trend duidt op een verlangen naar personalisatie en authenticiteit, aangezien koppels gedenkwaardige ervaringen willen creëren die hun stijl en interesses weerspiegelen, waarbij ze afstand nemen van traditionele religieuze instellingen en feestzalen.

Paren kiezen voor rustieke schuren en pittoreske boerderijen, waardoor ze de #1 locatiekeuze worden voor huwelijksceremonies en de #2 keuze voor recepties. Historische gebouwen en woningen zijn ook een populaire keuze.

In 2023 organiseerde 62% van de koppels hun ceremonie buitenshuis, slechts iets minder dan tijdens de post-pandemische hausse in 2022, toen 72% van de bruiloften geheel of gedeeltelijk buiten plaatsvonden. De opkomst van niet-traditionele trouwlocaties en de terugkeer naar de normen van vóór de pandemie zorgden ervoor dat koppels meer mogelijkheden kregen om hun unieke draai aan de bruiloft te geven.

“Tegenwoordig zoeken koppels naar eigendommen die bij aankomst indruk maken. Plaatsen zoals historische gebouwen, privélandgoederen en ranches”, vertelde evenementenplanner en bloemist Araceli Barbosa van Victoria’s Garden aan Stacker in samenwerking met Giggster.

Instagram en Pinterest hebben ook een grote rol gespeeld in de manier waarop koppels hun speciale dag voorstellen. “Sociale media spelen een grote rol bij het introduceren van nieuwe, out-of-the-box ideeën”, zegt Barbosa. Celebrity weddingplanner Mindy Weiss vertelde The Knot dat sociale media een waardevol hulpmiddel kunnen zijn voor huwelijksplanning. De functionaliteiten kunnen alles helpen, van het verfijnen van iemands visie tot het gebruik van de locatietags van een bericht om potentiële leveranciers te ontdekken. Ongeveer 3 van de 4 door The Knot ondervraagde paren volgden een trouwverkoper op sociale media tijdens het plannen.

Leeftijd en verandering

Volgens rapporten uit de sector begon de verschuiving naar niet-traditionele trouwlocaties de afgelopen tien jaar aan kracht te winnen, gedreven door verschillende factoren zoals maatschappelijke veranderingen en economische overwegingen. In de afgelopen tien jaar identificeerde een groeiend aantal Amerikaanse volwassenen zich als religieus niet-gelieerd – volgens een Pew-analyse is in 2023 28% van de Amerikaanse volwassenen religieus niet-gelieerd – wat heeft geresulteerd in minder nadruk op traditionele religieuze ceremonies en de toenemende acceptatie van diverse culturele en religieuze ceremoniën. seculiere overtuigingen.

Paren trouwen ook later. Volgens het Census Bureau bedroeg de gemiddelde huwleeftijd in 2023 30,2 jaar voor mannen en 28,4 jaar voor vrouwen, vergeleken met 24,6 en 21,2 jaar in 1920. Het is vermeldenswaard dat Census-gegevens oorspronkelijk werden verzameld met behulp van een binair begrip van sekse en geslacht. Pas in 2019 omvatten de schattingen voor het huwelijkscijfer ook getrouwde paren van hetzelfde geslacht.

Door later in hun leven te trouwen is de kans groter dat echtparen financieel onafhankelijk zijn en kunnen ze ervoor kiezen om meer van hun voorkeuren op huwelijkskeuzes uit te oefenen, in plaats van zich over te geven aan hun families, die mogelijk namens hen de rekening betalen.

Bovendien heeft de economische krapte ervoor gezorgd dat kostenefficiëntie voor veel paren een prioriteit is geworden, waardoor ze alternatieve opties zijn gaan verkennen die wellicht betaalbaarder zijn. The Knot ontdekte dat ongeveer 6 op de 10 verloofde paren meldden dat de huidige economie een impact had op hun huwelijksplanning.

De pasgetrouwde Alejandrina Arellano, die een burgerlijke ceremonie hield in het Old Orange County Courthouse in Santa Ana, Californië, is het daarmee eens. “Helaas kun je tegenwoordig geen mooie, grote, weelderige bruiloft hebben, samen met de aankoop van een eerste huis”, vertelde Arellano aan Stacker in samenwerking met Giggster. “We hebben erover gesproken en beseften dat een huis voor ons prioriteit heeft in plaats van een grote, weelderige bruiloft die meer dan 50.000 euro zal kosten. Dat is de aanbetaling voor een huis.”

De prijs van ware liefde?

Hoewel niet-traditionele locaties in sommige gevallen kostenbesparingen kunnen opleveren, hangt dit uiteindelijk af van factoren als locatie, grootte en voorzieningen. Hoewel rustieke locaties zoals schuren of buitenruimtes in eerste instantie misschien betaalbaarder lijken, kunnen koppels extra kosten maken voor verhuur, inrichting en logistiek, afhankelijk van wat de huurovereenkomst inhoudt.

Volgens de Knot geeft het gemiddelde stel $ 1.800 uit aan de verhuur van evenementen. De Universiteit van Redlands, Marin Campus, biedt bijvoorbeeld twee ceremonielocaties, variërend van $ 650 tot $ 3.500, afhankelijk van de gereserveerde ruimte. Voor een bruiloft in het onlangs geopende Blueberry Brook Farm Resort in Deansboro, New York beginnen de kosten voor het hosten van een ceremonie tijdens het hoogseizoen bij $ 5.000, maar een all-inclusive trouwpakket voor 200 gasten kost $ 14.900. Bij Briar and Bramble in centraal Illinois beginnen de kosten voor een huwelijksceremonie en receptie bij $3.500 en lopen op tot $4.500 voor een weekendhuur.

In 2023 bedroegen de gemiddelde huwelijkskosten voor de combinatie van ceremonie en receptie $35.000, een stijging van $5000 ten opzichte van 2022. Ongeacht de kosten benadrukt de algemene trend naar niet-traditionele locaties een bredere culturele verschuiving richting individualisme, creativiteit en ervaringsgerichte vieringen.

“Koppels laten afstand van bruiloften met koekjesvormers en willen iets unieks dat hun gasten zich nog lang zullen herinneren”, aldus Barbosa. “Ik had een stel waarvan de bruidegom een ​​autoliefhebber was en koos een klassiek automuseum als ontvangstlocatie.”

Naast het onderzoeken van meer betaalbare locaties, onderzoeken koppels ook alternatieven om de uitgaven in het algemeen te verminderen. Meer dan de helft van de paren die door The Knot werden ondervraagd, zei dat ze selectiever waren met upgrades en add-ons, en twee op de vijf paren hebben hun gastenlijst ingekort. In 2024 blijven koppels veranderingen doorvoeren: 3 op de 5 koppels veranderen hun inrichting, en 4 op de 9 verminderen hun gastenaantal met gemiddeld 29.

“Onze bruiloft was klein maar vol liefde”, zei Arellano, eraan toevoegend dat het voordeel van de bruiloft in het gerechtsgebouw de limiet van twintig personen was. De kosten voor een huwelijksceremonie in het Old Orange County Courthouse bedragen $ 28, inclusief het gebruik van de trouwzaal van het gerechtsgebouw en de herdenkingshuwelijksakte.

“Het maakte het makkelijker om het budget te overschrijden en het opstellen van de gastenlijst gemakkelijker omdat we ons aan dat aantal moesten houden. En daardoor waren het gewoon de mensen die het dichtst bij ons stonden en maakte de dag veel specialer.”

Arellano’s receptie vond plaats op de kleine markt en het café van haar schoonzus (Alta Baja Market in het centrum van Santa Ana) – de alternatieve locatie zorgde voor een meer intieme ervaring, merkte ze op. “Ik heb met mijn oudere zus en vrienden uit de eerste hand gezien hoe je overal heen wordt getrokken bij grotere bruiloften”, zei Arellano. “Het was leuk om gewoon van onze bruiloft te genieten en in een kleinere ruimte te zijn.”

Verhaalredactie door Carren Jao. Tekstredactie door Kristen Wegrzyn.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk op Giggster en werd geproduceerd en gedistribueerd in samenwerking met Stacker Studio.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *