Mariage, l’un croit, l’autre pas : « L’essentiel est de s’aimer »

Père François Potez

Prêtre du bisdom de Paris, ordonné in 1989, il est pastor depuis plus de vingt ans. De voorbereiding van het huwelijk en de begeleiding van koppels op een centrale plek op het ministerie, is niet het moment waarop ze met pensioen gaan, het is een medische behandeling.

Quand des verloofden croyant et non-croyals u uw huwelijk wilt voorbereiden, wat dan ookui vous vient à l’esprHet ?

Stel je voor dat het een amour is die de amène is, terwijl mijn gids toujours de savoir is van twee personen die dat kunnen doen. Als deze situatie zich voordoet, is mijn vraag: « Wilt u een adres opvragen, terwijl u uw hulp kunt gebruiken? » En je zegt dat het een akkoordje is als je het niet meer doet.

Ce n’est pas plus difficile?

Ah si, c’est plus difficile! Je beschouwt devant en je coute leur cœur. De ervaring dat deze paren gemengd zijn met een leuk parfois, is dat bepaalde christenen met een paar goede mensen trouwen, die op één lijn zitten met ons allemaal, maar dat is niet het geval. Hoe belangrijk het ook is, het is de keuze van de essentie.

Is het juist dat u voor de essentie heeft gekozen voor een deux?

Het is niet essentieel in een huwelijk. De essentie is dat het een voorwaarde is dat het doel betekent. «Op s’aime », antwoordt de verliefde mensen op hun vraag naar hun hevige marier. C’est justement cette antwoord qui m’inquiète! Als je een deel van het doel hebt bereikt, is het een deel dat je hebt besloten. Je stelt al onze vragen: «Pourquoi veux-tu aimer Julie of Jules?», «Wat is uw doel? », «Qu’est-ce qui t’attire en lui?» Als het goed is, is het waarschijnlijk dat u het goed zult doen.

Heeft u gekozen voor een verloving als u geen croyant bent?

Als u eenmaal gedoopt bent, is het een christelijke dood in uw christelijke leven of is het niet meer mogelijk om de foi te ontdekken. Je wilt een niet-gedoopt kind van tevoren verwachten als je een totale schuld hebt. Dans tous les cas, je leur demande: «U heeft een keuze als het om de regering gaat, is er een originele beslissing die mensen betreft. Quel voelt cela at-il pour vous?»

Et si le verloofde antwoordt dat hij marie is voor een antwoord op uw verloofde?

Alors nous allons prendre le temps de onderscheider: «Et toi, que veux-tu?» Als je getrouwd bent met je verloofde, is er geen huwelijksmotief. Hij stuurde wat belangrijk is voor elle, en wat een belangrijke donc belangrijk is voor een zoonpaar, is een vooruitgang. Als u een auto wilt besturen die belangrijk is voor u, is het dan zo belangrijk? Nous allons discuter. Het is een feit dat de Kerk een huwelijk ten goede komt. Je bent misschien wel eerlijk voor de hulp, maar het is niet zo dat je interesse wordt gewekt, je hoeft niet de reden van het mariene leven te zijn. Ik denk dat het debuut van de chemin is, het is het allerbelangrijkste moment dat je vooruitgaat. Je kunt nooit kiezen voor onsamenhangende zaken. Als u geïnteresseerd bent in een huwelijksaanzoek of een huwelijksceremonie, is uw huwelijk belangrijker.

Als u geïnteresseerd bent in een relatie met uw verloofde of partner, dan is uw huwelijk belangrijker.

Dans ce cas, stel een zegen voor?

De zegening die niet bestaat, is tegengesteld aan wat beaucoup betekent. Ja ja het sacrement van het huwelijk ou rien. Après kan het huwelijk gevierd worden tijdens de eucharistie of pas. Het blijkt dat er een grote samenhang is tussen het sacrement van het huwelijk en de eucharistie, en je prefère de lendenen viert een sacrement van het huwelijk met de communie. Vaak, als de verloofden geen gemeenschapspret hebben, wordt ze misschien wel de aanbieder bewust. De plus en plus de huwelijken zijn gevierd zonder eucharistie, en pas veel voor de gemengde paren. De doopparen zijn niet echt solide, en het is niet de toegift die de eucharistie doet ontstaan.

Het gezin kan een onrechtvaardige beslissing nemen.

Il faut qu’elle comprenne. Ik denk dat een verloofde van Chrétienne pratiquante is, en mijn zoon verloofde pas als hij de deur uitgaat. Het gezin van de familie is woedend, het zal een huwelijksfeest zijn. Je vraagt ​​om iets belangrijks voor je verloofden of je verloofden. Het is belangrijk dat het belangrijk is voor eux. Als je een bericht voor de vorm hebt, is het niet zo dat het een betekenis heeft voor het paar.

Is het de bedoeling dat uw verloofde met u in zee gaat?

Aan de kant, ik accepteer het huwelijk tel que l’Eglise le conçoit, appuyé sur quatre piliers: liberté, indissolubilité, fidélité et fécondité (voir encadré ci-dessous). Ensuite, il’s’engage au minimum to respecter la foi de son epouse, et à ne jamais, d’aucune manière, être a obstakel à sa foi. Het leven van uw kind kan een huwelijk zijn dat niet meer bestaat – het is een kwestie van nul, maar eenvoudigweg niet. Enfin, het is geen eerlijke belemmering voor de opvoeding van kinderen. Stel dat je een minimum aan tijd accepteert.

Les quatre piliers

Voor een Katholiek huwelijk dat geldig is, is het huwelijk en het huwelijk in overeenstemming met respect voor vier piliers: de vrijheid, de trouw, de onafhankelijkheid en de vrijheid.– De vrijheid: een persoon die in staat is om te begrijpen wat het is om een ​​katholieke huwelijksrelatie aan te gaan (als het huwelijk gedwongen is, of toestemming geeft aan onze ouders).– De trouw: de mariés zijn betrokken bij de trouw van de liefde, de geest en de actie op hun unieke moment in het huwelijk.– Onoplosbaarheid: het recht dat Dieu tussen de tijden onverwoestbaar is en niet een enorme rompslomp die de dood met zich meebrengt.– La fécondité (of ouverture à la vie): De levens van kinderen gaan gepaard met het opstapelen van kinderen: een huwelijk zonder kinderen is tegenstrijdig.

Als je eenmaal op zee bent, zijn de punten die een paar gemengde zaken met zich meebrengen de aandacht waard?

Het echtpaar mengt zich in het recevoir van het eucharistie-ensemble, als ze een tweeling zijn, dan is het de bedoeling dat ze een heilig leven leiden. Het huwelijk is moeilijk te vertellen tussen twee personen die op de hoogte zijn, waardoor het paar samen een moeilijke serie maakt. Het is niet zo dat het een akkoord is over het diepe gevoel van het huwelijk. Is dit uw project? De opvoeding van kinderen, de constructie van een familie in de samenleving, de verplichtingen die we met elkaar zullen aangaan… en de overeenstemming van twee personen voor een eerlijke situatie. Als het belangrijk is voor een van de twee, is het belangrijk dat een gesprek met de auteur mogelijk is. Je hoeft je niet bewust te zijn van wat je kunt doen met wat een zorg is als je een klein beetje tijd hebt.

Voor alle verloofden die zich met Jezus Christus bezighouden, weigert de auto parfois le non-croyant een idee van een Dieu die niet meer dan plus is! De voorbereiding van het huwelijk Het is een buitengewone gelegenheid voor catechèse. Als u de kans krijgt om een ​​tweetal tweelingen in de catéchuménat en plus de huwelijksvoorbereiding te geven, is dat fantastisch.

Wat is de voorbereiding van uw huwelijksconseillez-vous?

De temperatuur kan niet goed worden voorbereid. Durant zes of sept mois, tous les mois, les verloofden kunnen het punt eerlijk maken, begrijpen er zijn geschillen, avancer dans la réflexion, mûrir le projet. Ensuite, er is een voorbereiding die aan al onze sujets voorafgaat. Het is belangrijk dat er geen commentaar op wordt gegeven dépenser l’argent Als u de conflicten regelt, kunt u meer beslissen over uw besluit. De enorme meerderheid van de verloofden hoeft niet op deze vraag te antwoorden. Hoewel het eerlijk is om op dit niveau te werken, is het een psychologisch niveau dat zich richt op vragen over filosofische, theologische, biologische en fysiologische vragen. Het is de reden dat de liefde voor een echtpaar noodzakelijk is voor het catechesegesprek, voor het gevoel van het huwelijk, van gevoel van corpsen grens aan het project van Dieu, waar je de homme en de vrouw zult creëren.

Wat is een essayer van de convertir l’autre?

Surtout pas! Het is een feit oorzaak van ongeldigheid van het huwelijk. Als u een persoon vertelt die Sinon is, is het niet de bedoeling dat het beeld ideaal is, en u kunt het model van het persoon modelleren om met dit beeld te corresponderen. U kunt een conversie uitvoeren. Als het Christus-découvre en dat ene trouw is, is het een formidabele bonheur, maar het is niet zo dat het leven pas pour ça is.

Op wat voor manier dan ook, mijn verloofde is converteerbaar?

Niet. Als je verloofde een croyant geeft, is dat de bron van de amour, het is een doel zonder croyant dat Le lui faire découvrir giet. Als je weet dat je communiceert, kies je ervoor om op een andere manier te leven, maar het is maar één ding. Le but du mariage est de ne faire plus qu’un. Voor alle duidelijkheid, het is niet zo dat u uw conjoint heiligt, maar dieu is heilig.

Als je verloofde een croyant geeft, is dat de bron van de amour, het is een doel zonder croyant dat Le lui faire découvrir giet.

Neemt u contact op met een niet-croyant-conjoint, le croyant riskeert de perdre sa foi?

Oui, bien sûr. Het is een groot risico. Meer dan het geval van de wereld. Twee eeuwenoude christenen kunnen de foi gebruiken. Voor alle duidelijkheid, de vraag is niet meer van het hart in Dieu of Pas – het mooie van de personnes in Dieu mais n’ont pas la foi –, maar het is verbonden met Christus. De gezamenlijke hulp aan de auteur van een plus lui-même, een persoon sterk en goed, of een ramollir?

Een gemengd stel peut donc marcher?

Je zult merken dat die door de onzichtbare chemicaliën heen gaat. Wil je meer van de routes vinden of die van het verleden? Hij heeft ervoor gekozen om de voortgang van de huwelijksvoorbereiding te volgen, zodat het paar pas de «installatie» vóór de bruiloft heeft gedaan.

Le Christ n’est-Il pas le ciment een staatsgreeple?

Si, bien sûr. Le Christ c’est l’Amour, het is zeker dat u niet zult redden wat de Christus is. De liefde is een werkelijkheid die in het leven leeft. Een dag, een dag, een niet-croyant découvrira die verliefd is op een naam en een gezicht, dat de Christus appelleert, en dat het mort voor lui is.

En daarmee gepaard gaande, sommige niet-gedoopte mensen vinden de liefde leuk, terwijl bepaalde gedoopte mensen de Christus-theorie niet veranderen als ze met hen praten. Er mogen geen mensen meer zijn die niet gedoopt zijn in de Ciel!

«L’un croit, l’autre pas», een weekenddédié

Véronique en Olivier, die samen met hun partner dans met de figuur van Père Miguel Roland-Gosselin, je suite hebben, voor een weekenddédié voor koppels, maak geen einde aan een weekendje weg ». Op 20 op 22 maart 2020 stelt hij voor om een ​​sessie te starten in het Centre spirituel Manrèse, à Clamart (92). De deelnemers van al die jaren zien terug op hun verhalen, hun opdrachten en delen hun ervaring.

Pour le jesuite, «Als iemand een droom heeft over een huwelijk tussen croyant en niet-croyant, is het niet zo dat het lang duurt. L’Église n’a Pas als je een perspectief hebt, kun je een momentje rusten op een chercheur de Dieu of de sens. Het echtpaar is uitgenodigd retrousser ses manches, à confronter ses overtuigingen en maak een croissantje. Het is een passievolle bezigheid».Het is belangrijk dat u de twee urs niet nauwkeuriger maakt dan een huwelijksvoorbereiding.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *