Het huwelijk van de kinderen is niet plus de affaire van de ouders

Het huwelijk van de kinderen is niet plus de affaire van de ouders

« Het is geen premier huwelijk. Notre fille aînée », confie fièrement Xavier. « Dit is de aankondiging van de nieuwe reishuur, precies voor 57 jaar. Juliette en Arthur vivent ensemble depuis deux ans. Het toekomstige geslacht zal zich richten op de intimiteit. Terwijl twee verloofden een groot gezin zijn, met veel mooie familieleden, neven en nichten, is een minimum aan uitnodigingen onsamendrukbaar.

De ensuite badkamer is de familienaam van het gezin. « Nous aurions voulu nodigt een quinzaine de paren uit die niet meer een vraag naar redduire op 5 of 6 hebben », vertelde Xavier, met een ontslag. « Als u niet meer met uw vrienden omgaat, is het niet zo dat u een andere dag uitnodigt », naar schatting van de toekomst, de rest is zuur op het ouderlijk punt.

Als het tijd is om te trouwen, is het eerlijke deel van het huwelijk. Of, plus afdwingbaarheid, de afwezigheid van een eerlijk deel. Ni op papier, voor ecologische bestaansredenen, maak een elektronische versie. Er is een kans dat de ouders van hun moeder hun deel van het apparaat zien. Als figuur, je moeder van de ouders van Xavier, is je eigen eerlijke deel van de familie.

Pas als de tijd van onze ouders het huwelijk van hun kinderen en hun zoonsorganisatie aankondigt, in overeenstemming met de mooie familie. Het gebruik ervan blijft voortduren in het milieu en de tradities, het huwelijk, de toegift is oud, het is een beroemdheid op een leeftijd plus de prijs die de moyenne actuelle krijgt.

Een rite de passage du couple

In het algemeen is het huwelijk een instelling die op het terrein werkt en de winst van Pacs is een van de moyen van de ambtenaar van de vakbond. (lire ci-dessous). Ik kom aan als deze “oui” meer is dan de unie die vrij is van Pacs. Les « jeunes » mariés ne sont donc plus… tout jeunes. Milieu 33 jaar voor de vrouwen, 35 jaar voor de mannen. Er zijn veel meer tijdelijke krachten, een financiële autonomie en… een tweetal kinderen.

« De plaats van het huwelijk is een evoluerende huwelijksvoltrekking. Dans les années 1970, op een mariait puis op een habitait-ensemble. Onderhoud van het woonensemble en, éventuellement, op se marie. Nous sommige passés van een individuele overgangsrite, die het entreeritueel voor volwassenen maakt, tot een overgangsritueel van een paaranalyseer la socioloog Florence Maillochon. Het celebhuwelijk, niet plus het feest van een koppel dat leeft, maar de cel van een koppel dat bestaat en de maand dat het zo is. »

Selon Jacques-Antoine Malarewicz, psychiater en therapie voor koppels, « de jeunes moeten een ritueel ondergaan. De organisator van een huwelijksfeest, investeert in lange voorbereidingen, kan een voorschot nemen, een eerlijk evenement organiseren en impliciet een vriendschappelijk en sociaal resultaat hebben. Tijdens hun project doen koppels op parfois een beroep op hun deelname aan financiering. Er is een groot deel van de kredietwaardigheid van de consommatie. Beaucoup stelt zich kandidaat voor familles, op de hoogte van de respectieve uitnodigingen.

De ouders nemen deel zonder opdringer

De ouders hebben invloed op het stel. Als het hoofd van de huwelijksorganisatie zich bezighoudt, zijn de deelnemers souvent aux frais. « De ouders behouden een belangrijke rol, maar hun plaats is opnieuw gedefinieerdnuance Florence Maillochon. Als het een tussenpersoon is, of een deelnemer zonder opdringer, is het een goed moment van het leven en de hulp, de eerlijke preuve van souplesse en bienveillante. »

De ouders moeten de keuze van het paar respecteren en bepaalde beperkingen accepteren. Bijvoorbeeld: nodigt u het gezin uit? « Deze contouren zijn niet zo eenvoudig als définir, een reden voor de vermenigvuldiging van echtscheidingen en gezinsherschikkingen », Relève la socioloog.

Les mariés ne passagier plus devant le curé « giet eerlijk plaisir »

In de katholieke families kan de kwestie van de religieuze viering van het huwelijk voor de generaties precédenten een bron van moeilijkheden zijn die een kind niet kan laten trouwen op de bruiloft. Aujourd’hui, témoigne Véronique de La Chapelle, conseillère conjugale et familiale dans un kabinet chrétien (1), « De ouders willen het idee accepteren dat het religieuze huwelijk samengaat met een gehechtheid aan een sociale verplichting. Omdat het de moeite waard is om de wereld te verlaten, zal het niet alleen respect tonen voor de vrijheid van religieus gebruik van onze kinderen. Ces derniers ne passagier plus devant le curé « giet eerlijk plaisir » hulpouders of grootouders. Meer dan een suite met een beslissende beslissing.

In mijn façon, het paar preuve respect en tolerantie tegenover lui-même. Als een verbinding is gedoopt, is het niet, « het is mogelijk om een ​​compromis te sluiten », nauwkeurig Agathe Henniart, déléguée générale des centra de préparation au mariage (CPM). Bijvoorbeeld: u moet twee keer de huwelijksvoorbereiding volgen « giet uw gevoel voor betrokkenheid » Je kunt je een religieus huwelijk ‘natuurlijk’ voorstellen, dat niet sacramenteel is.

Zorg voor een soepele organisatie van de organisatie: zorg voor uw persoonlijke adapter voor de personalisatie van de ceremonie. Profane muziek, kleine discours en lezingen van een niet-bijbelse tekst zijn autorisatie van de voorwaarden die compatibel zijn met de liturgie van het huwelijk.

De ceremonie is de uitdrukking van het paar

« Le huwelijksconferentie met een koppel dat symbool staat voor verkenning. Over het belang van de ceremonie en de ontvangst die de uitdrukking van het paar geeft », rechtvaardig de socioloog Gérard Neyrand.Chacun rêve d’un huwelijk « qui lui lijken op », origineel en gepersonaliseerd.

Jacques-Antoine Malarewicz pointe « de rivaliteit tussen amicale of de zekere onderlinge vriendschap ». Het doel is eerlijk en de verrassing is groot. De keuze van uw locatie, van de eigenschap, van de decoratie, van het thema couleur, van de muzikale sfeer, van de fotograaf… het is alleen maar de moeite waard om de details van de details te bekijken.

Als je het gesprek niet aangaat, en als je de moyens wilt vermijden, is een bepaald aantal paren een soort van désormais-appel voor een « huwelijksplanner » (Huwelijksorganisator) heeft de verantwoordelijkheid voor het evenement op zich genomen. Le huwelijksplanner u kunt een tussenpersoon gebruiken tussen twee familles, een geografisch geografisch gebied. Het kan zijn dat het element neutraal is en dat er expertise is in het geval van de scheiding met de ouders.

Als ze zelden de voorbereidingen treffen, zullen de ouders hun huwelijksdag bijwonen. Het discours van de mariée of de marié reste een van de forten van momenten, zoals Marina Gambier, fondatrice van het Agence Les Demoiselles de Madame, « het is de uitdrukking van het pandrecht en de overdracht ».

——————————–

Les chiffres du mariage

In 2018 werden 230.000 celebraties gevierd (niet 6.000 tussen personen van même sexe). (Bron Inzie).

In 2016, le nombre de mariages catholiques s’est élevé à 54 502. (Bron Église catholique de France).

In 2017 verscheen de première van 33 jaar als een vrouw, en 35 jaar als een homme. En respectievelijk 36 en 38 jaar, als we hertrouwen.

De hertrouwingen vertegenwoordigen 20% van de burgerlijke huwelijken.

De huwelijksnamen zijn superieur aan de naam van PACS, maar de twee categorieën van vakbonden zijn in verhoudingen zo groot als de twee en de venir.

Als u avant tout par amour (88% van de ondervraagde personen) bent, kunt u meer genieten van de ceremonie, het feest (37%) en de kinderen (36%).

22% van de paren is klaar om te trouwen tijdens de huwelijksvoorbereidingen. (IPSOS, 2017)

In 2018 vertegenwoordigde de mars van het huwelijk een zakenrelatie van 3,5 miljard euro, dus het equivalent van de mars van het journaal.

————–

Lezingen:

De passie van het huwelijkvan Florence Maillochon. Een referentienummer voor de huwelijksevolutie. Commentaar is een verworvenheid van een expressieve functie van het paar, dan een individualistische samenleving die de levensrealisatie stimuleert. De toekomstige mariés worden lang voorbereid op het eerlijke leven van een uniek en uitzonderlijk evenement. Ed. Puf, 2016, 368 p., 27 €

De amour individualiste. Commentaar le couple peut-il survivre?, de Gérard Neyrand, ed. Erès, 2018, 237 p., 18 €

L’énigme conjugale. Psychanalyse van het huwelijk, de Paul-Laurent Assoun, ed. Puf, 2018, 324 p., 22 €

Repenser nos rituelen: le mariage, de Nelly Pons, uitg. Actes Sud, 2019, 60 p., 10 €

Een huwelijk dat op elkaar lijkt, van Nessa Buonomo. Lesconseils van de creatie van de blog «La mariée aux pieds nus», Ed. Eyrolles, 2018, 19 €.

Penseer het paar, de Jacques-Antoine Malarewicz, ed. Poche, 3 €

Salons :

Salon du Mariage. Parijs Expo Porte de Versailles, 75 015 Parijs. En januari en september. Prochaines data: les 14 en 15 september 2019 de 10 heures à 19 heures. www.lesitedumariage.com

De sites, de blogs

Le livre blanc du mariage: een analyse van de evolutie van de wereld van het huwelijk in Frankrijk:www.mariages.net/landings/livre-blanc

Mademoiselle Dentelle: een blog die algemeen en niet-commercieel is en die advies geeft over de voorbereiding, het publiceren van uw films. www.mademoiselle-dentelle.fr

Les Demoiselles de Madame: agentschap voor huwelijksorganisatie. www.lesdemoisellesdemadame.fr

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *