Mariage laïque: is het een ceremonie laïque?

Mariage laïque: is het een ceremonie laïque?

Giet organisator zoon huwelijk, terwijl u de verschillende bestaande ceremonies aanspreekt. De burgerlijke ceremonie is verplicht voor het verkrijgen van de rechten van een echtpaar en voor het vergaren van informatie over het publiek. De religieuze ceremonie is een kwestie van twee paren die naast elkaar staan Ceremonie laïque, als zoon van de individuele naam, is een niet-religieuze gebeurtenis. De meeste mensen zijn sentimenteel, de huwelijksceremonie kan de omgeving van de omgeving zijn.

Is er een laïque ceremonie?

De ceremonie is laïque en gelijkwaardig huwelijkstraditie, voor mensen en cellen die hun huwelijk met het teken van een religie plaatsen. Het is in wezen niet anti-religieus: het is handig om met andere paren van verschillende religies, paren of paren een van de twee te gebruiken. Het is niet langer mogelijk om religieuze symbolen of verwijzingen naar de achtergrond te gebruiken. Elle is avant tout spirituelle en symbolique.

Het is belangrijk dat de ceremonie de waarde en de engagementen weerspiegelt. Deze ceremonie is niet alleen mogelijk, maar het is mogelijk! U kunt een zeer traditionele ceremonie organiseren, met tekst en discours, of een ceremonie met uw beeld creëren met humoristische zinnen of décalés, schetsen, jeux, improvisaties… De ceremonie is laïque ‘Aangepast aan de persoonlijkheid van uw koppel, met een constante: de viering van uw amour.

U kunt kiezen uit een getrouwde huwelijksjurk of een leven met een langere tijd conventioneel. In dit geval kunt u uw debuut op het einde plannen.

Le déroulé d’un mariage laïque

De ceremonie is anders dan het beeld van een paar jonge mariés. Dans tous les cas, ce soort ceremonie geen enkel specifiek vraagstuk… Het is heel moeilijk om de organisator van A tot Z te ontwikkelen! Tussen de discours, de chacun-interventies en de vele rituelen is het mogelijk een ceremonie te creëren die laïque is voor het debuut tot het einde.

Er bestaan ​​duizenden verschillende coutums, u kunt de uitvinder van uw leven zijn. De ceremonie kan plaatsvinden tijdens de verandering van de huwelijkstrouw en de liefdeverandering van allianties. Als u uw geschiedenis vertelt, kunt u de anekdotes, de foto’s, de muziekgeschiedenis, de tekstlezingen, enz. kiezen.

Ensuite, u kunt uw huwelijk vieren met een herhaling of een groot feest tussen uw vrienden! Voici un exmple de déroulé:

 • De aankomst van de uitnodigingen
 • L’arrivée de l’officiant, des demoiselles d’honneur, etc.
 • L’entrée du marié
 • Het voorgerecht van de mariée
 • De prijs van de voorwaardelijke vrijlating voor de ambtenaar
 • Les discours des proches
 • De symbolische rituelen
 • De verandering van de vœux des mariés
 • De verandering van allianties tussen de mariés
 • Le baiser des jeunes mariés
 • De sortie des mariés
 • Le repas et la fête

Les rituelen voor een huwelijksfeest

Tijdens een huwelijk kan de ambtenaar een beslissing nemen over de procedure met symbolische rituelen. Naast de uitbreiding van niet-religieuze ceremoniën, kiezen de plus en plus de paren ervoor om hun rituelen uit te voeren of nieuwe stukken uit te vinden. En gros, chacun est libre de faire comme il’entend! Het ritueel doet u samen en met u corresponderen en mogelijk praten over het kiezen van uw paar.

Parmi les rituelen, meer tendensen en meer eerlijke faciliteiten, op bepaalde achteraf gezien de plantage van een boom, de creatie van een schilderij of de toegift van de rituele rituelen. Een van de rituelen is een kwestie van laïque ceremonies ritueel van de sabel : een vaas met een transparante vaas met sable-inhoud (mogelijk twee verschillende kleuren), kan een ensemble van vazen ​​bevatten in een troisème of vont se melanger les grains de sable, als de vertegenwoordiger van onze unie.

Als eerlijke deelnemer aan de bijeenkomst kunt u ook vragen naar bepaalde uitnodigingen voor een symbolisch voorwerp dat de bonheur vertegenwoordigt die u heeft. Dans tous les cas, cela permet d’animer votre ceremonie van de huwelijksceremonie en het creëren van souvenirsforten voor onze deelnemers.

Reactie choisir son officiant de cérémonie laïque?

Tijdens een huwelijksceremonie is de keuze van de ambtenaar van groot belang. In al deze gevallen, als er een aantal officiële beroepen bestaat, kunt u zich bezighouden met de manière van een weddingplanner. Celui-ci sera een maatstaf die u een optreden “sleutel en hoofd” voorstelt.

Generaal, l’Officiant van een ceremonie laïque accueille de convives en de mariés, vertel de geschiedenis van het paar, geef de voorwaardelijke vrijlating met tussenkomsten, als de ouders of de huwelijkspartners. Als u de juiste sfeer kiest, kiest u voor het origineel of de plustraditie. U kunt een beroep doen op uw officier voor uw dienst. Celui-ci giet de aandacht en details en voeg de emotie toe aan de personalisatie van uw totale ceremonie.

Combineer de tijden met een huwelijk?

Encore une fois, chacun peut bien faire comme il veut. De duur van uw huwelijksceremonie kan een beslissing nemen over de functie van de deelnemers, maar dan met de assistent van uw ambtenaar. Als u het geval heeft, moet u ervoor zorgen dat u een milieu-evenement van 30 tot 45 minuten krijgt. Als je het risico neemt dat je lang met je uitnodigingen bezig bent, kun je meer doen.

Als je op het moment bent dat je langer een tijdje doorgaat, is de sfeer goed en roep je de gezangen voor de sortie van de mariés, bijvoorbeeld. Het ensuite object is de officiële lanceer van de festiviteiten!

Onze organisator een laïque ceremonie?

Dans l’organisation d’un huwelijk laïque stel gerust uw vraag. Cellen kunnen een import of presque zijn. U kunt de celebreren in de tuin van uw familiale huis, op een domein dat u allemaal zult zien, in het milieu van een fleurs-champagne, op het bord van een falaise, in een park, op het bord van een zwembad, in een restaurant geprivatiseerd, op een péniche, op een strand, enz. Als u een bedrijf bent, als u meer dan een openbaar publiek bent, vraagt ​​u om een ​​groot bedrag aan autorisaties.

U hoeft alleen maar chaises te installeren voor uw uitnodigingen en voor een boog of een schoonheid decoratie de mariage laïc giet sublimer de plaats die u met een selectie heeft. Terwijl de tijd van het vooruitgaan geldig is, zal het leven van de mauvaises een verrassing zijn voor J.

Wat is de decoratie voor een huwelijksceremonie?

Tout comme une cérémonie religieuse, le plaats van uw huwelijk doe het decoré à vos goûts. Ici, tout est permis. U kunt een arche bouwen, grote fauteuils plaatsen, tapis, een bank, de neven… U kunt kiezen voor verschillende sferen die passen bij uw thema, tussen bucolique, vintage, romantiek, puur, maximalistisch. Libre à vous de jouer met de fleurs, des fruit, des feuillages, des neons, des coquillages, enz.

Onderhoud, het is niet de rest en u bent ook lancer van de organisatie van een ceremonie-laïque.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *