Dit is het initiatief voor een huwelijksvoorbereiding buiten de norm

Dit is het initiatief voor een huwelijksvoorbereiding buiten de norm

De meeste echtscheidingen ontmoetten de huwelijksvoorbereiding in première. Als u paren de duurste momenten geeft, lijkt het erop dat de huwelijksvoorbereiding nodig is. “Pour devenir prêtre, il ya une préparation de huit ans. Alors que pour le mariage, on fait quatre cours… Il ya quelque Choose qui ne va pas”, werd in september 2015 door paus Franciscus opgericht. Zonder de voorbereiding van het décapante voorstel van père Jean-Baptiste, frère de la communauté, te voltooien heilige Jean à Saint-Quentin-sur-Indrois (Indre-et-Loire).

Als u een jaar lang een jaar oud bent, bereidt u een aantal paren voor op het huwelijk gedurende een lange tijd dat hun zoon minister is. Het is altijd zo dat we een groot aantal paren hebben, terwijl we onze verloofden begeleiden, terwijl de laatste paar dingen, après-cinq, het huwelijk of het huwelijk, terwijl de meeste paren het moeilijk hebben. “Je analyse-analyse is bedoeld om hulp te bieden bij moeilijke problemen, en ik vraag om commentaar voor een “plus” bij de huwelijksvoorbereiding”, vertrouwde ik toe. Als gevolg van een verjaardagsdrama, zal de herziening een intieme overtuiging construeren: de intimiteit tussen twee mensen is dol op het deel van de emoties. “De intimiteit tussen twee personen is niet zo groot als de verandering van ideeën meer plutôt over de verandering van emoties. Je zult in een mum van tijd weten dat je het vertrouwen hebt dat je ressens.”

Het is zo intiem dat de goedkeuring tijdens de huwelijksvoorbereidingstijden een onschatbare waarde heeft voor de jaren die u leuk vindt. Als u de bestemming van uw verloofde nadert en motiveert, moet u een laisser bousculer maken voor een veeleisende voorbereiding. Auto van vader Jean-Baptiste is niet tevreden met een catechisme over het religieuze huwelijk of het doneren van clés voor het leven van twee. Als je de persoon begeleidt, betrek je je verloofden bij je afscheid, deel je je emoties, ga je een echte gemeenschap met elkaar aan. Een démarche die meer diepgaand is dan de onbetwistbare waarde van vruchten voor het huwelijksleven.

Begeleider van een reis op de soi

Le père Jean-Baptiste heeft de kans om verloofde koppels te troosten. Plusieurs weekends dans l’année – op een ritme dat het beste is voor een stel – het is een coute, begeleider, assistent van de verloofden bij hun wederzijdse découvrir. Als we de zakenpartners in het buitenland ontmoeten, nodigen we onze verloofde uit om af te dalen naar een meer diepgaande lui-même voor het verschrikkelijke dat het is.

Eloi en Bénédicte zijn in 2018 getrouwd. Ze zijn begeleid door vader Jean-Baptiste en zijn de kans aangegaan om te kunnen genieten van een bevrijding van een voorschot op ons huwelijk. “Dans een voorbereiding op een klassiek huwelijk, terwijl je een andere “toeschouwer” bent, je prachtige theorie, de catechisme, de televisie… Met de vriend Jean-Baptiste, die een onderneming heeft geleid tot een werk op de soi, van de auteur. Het is mogelijk dat u een gesprek heeft met een ensemble, of dat u nu een ecouter bent, of dat u de hulp in acht wilt nemen van wat het is. Het is een hulp om samen te werken, te helpen en te richten l’autre”, confie Éloi.

Ophoping van blessures

Een démarche décapante dans la maatregel of elle fait remonter des blessures, plus of moins profondes, die porte au fond de lui. Er zijn blessures die vaak voorkomen in een levensgevaarlijke situatie. En het kan een douloureux zijn. “Op het moment dat onze verloofden leven, heeft het geweten van bepaalde obstakels, het graf van de barrières, de blessures die voorbijgaan, de overhand. Het is een bron van larmes, souvenirs, meer gecombineerde libératrices”, zegt père Jean-Baptiste. Marc en Eleonore, die sinds augustus 2019 in de problemen zijn gekomen, hebben te maken gehad met ernstige blessures. “Het is niet nodig om grote blessures op te lopen!”, nuanceert Eleonore, “maar soms worden merken door de kleine mensen gedwongen om hun persoonlijke voorkeur te kiezen. En omdat het geweten de kennis van een profondeur mogelijk maakt, de kennis van het verhaal van de manière, en het kan zo zijn dat ze weer opstaan ​​dan dit jaar.”

Guillaume en Dorota Andrieu

Voor Mathieu en Marie, tijdens de voorbereidingen voor het huwelijk met de vriend van Sint-Jean, wordt er gesproken over een feit dat bepaalde blessures en profondes kunnen voorkomen. Marie heeft een geweten van de peur, chez elle, de ne pas être aimée. Ze schrijft de houding van haar zoon toe die geen blijk geeft van een manifeste genegenheid voor zijn zoon. Parfois, elle een neiging, over de geschillen heen, om deze kleine zegening te heroveren, met een profonde persoon die geen verbinding met hem heeft. Tijdens de huwelijksvoorbereiding is het de moeite waard om een ​​​​maatje van de zekerheid te nemen. “Als we een bericht horen, kunnen we de ervaring van een kwetsbare deelgenoot ervaren. Et cela est très libérateur! Montrer ses faiblesses, quand elles sont accueillies dans le respect et l’écoute, render heureux, versterken het vertrouwen en de vermenigvuldiging van de liefde”, témoigne Marie.

Donner van de communicatiesleutel

Het interêt de parler de soi? Als u een profondeur bent, is het een prijs voor de oudejaarsavond. Er is geen taboe meer. Mathieu en Marie bevestigen: “Hanger met voorbereiding, nu is de gewoonte om te communiceren over de tijd van uw leven”. Grâce à cette aisance dans la communication, Bénédicte et Eloi se sentent également armés pour les années qui viennt: “Op een groot aantal creusé geen verschillen, nous n’avons plus peur de la confrontatie, nietre connaissance wederzijdse toelaten me van anticiper bepaalde spanningen. Als we de confrontatie aangaan met onze collega’s met nieuwe problemen, kunnen we het beste de communicatie-, communicatie- en communicatieproblemen oplossen, die ons aan de grens met sérénité en dan het respect voor de waarheid toestaan”.

“C’est quoi ton sentiment onderhoud?”

Terwijl Marc en Eleonore, na het ontdekken van het belang van de gehechtheid aan gevoelens, een klein ritueel van een paar uitwerken dat hun eigen is: een probleem, of een spanning, overmatig dans hun quotidien van jeunes-mariés en de jeunes ouders, ils se demandent: “C’est quoi ton sentiment maintenant ?”, en de kracht van de reactie: “Je me sens….”. Een outil de communicatie découvert en experiment tijdens de voorbereiding van het huwelijk, die het meest effectief is voor een sujet de spanning en particulier die de tijdelijke parasitair is in zijn relatie: Marc is een beetje op de hoogte als de Eleonore een week lang deelneemt -einde met de vrienden, zonder lui. Ik laat een gevoel van misleiding en frustratie horen met de kennis van zaken zonder lui. Het resultaat is dat de schuldige, het beroep op een lang weekend duurt… We praten, we delen onze gevoelens, en we worden gerustgesteld.

Verzekeraar SAV

Als de bezorger de bereiding buiten de norm doet, verzekert père Jean-Baptiste de “service après-vente”. Après-le-huwelijksrust is beschikbaar voor een paar attente paren die zich moeten voorbereiden. Marc en Eléonore vertrouwen erop dat hun appel plusieurs uit hun huwelijk komen. “En in een heure van het gesprek is het probleem opgelost en kunnen we vragen stellen over het type: pourquoi lui as-tu dit cela…”, het verhaal van je vrouw. Een souci die correspondeert met een vraag van pape François formuleerde dan zijn apostolische aansporing Amoris Laetitia, of een lange paragraaf met de begeleiding van de bruiloft tijdens de premières van het huwelijk: “Lorsque l’amour devient een pure aantrekkingskracht of een vaag gevoel, de verbindingen die zo groot zijn, zijn zeer kwetsbaar als de affectiviteit tussen ons is crisis of als de aantrekkingskracht van het lichaam afneemt. Omdat er vaak verwarring is, is het onmisbaar om de premières van het huwelijkspartnerschap te begeleiden voor het verrijken en goedkeuren van de gewetensvolle beslissing en de vrijheid van het appartement en het einde ervan.”

PAAR DE JEUNES MARIÉS
Cecile-et-Remi-GuyotUNE.jpg
stel

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *