wat zijn de nieuwste trends voor jouw magische D-day?

wat zijn de nieuwste trends voor jouw magische D-day?

Als de mode- en interieurtrends van dit jaar ons iets hebben geleerd, is het dat 2022 een tijd zal zijn voor het uiten van individualiteit, excentriciteit en authenticiteit. We zijn er echter vrij zeker van dat we niet echt wisten wat dat betekende… totdat we de trends voor lentehuwelijksdecoratie zagen. Van gedurfde kleuren en ongewone decors tot fantasiethema’s en innovatieve ontvangstlocaties, het lijkt erop dat er een wijdverbreide rebellie plaatsvindt. Hier vind je de mooiste decorideeën die je tot 2023 zullen verbazen en inspireren.

Belangrijkste trends in het trouwdecor van het voorjaar van 2022

lente 2022 trends in trouwtafeldecoratie

Decoratie speelt een belangrijke rol bij het plannen van een bruiloft, omdat het de look en feel van uw speciale dag bepaalt. Bruiden kiezen ervoor om dramatische bloemen toe te voegen, een industriële look te creëren met een feestelijke metalen boog en linnenvrije tafels te gebruiken om op te vallen. Hier zijn de populairste ideeën om een ​​onvergetelijk feest te beleven!

Bruiloftsdecoratie in Japanse stijl

lente 2022 bruiloftsidee japandi tafeldecoratie

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de term ‘hygge’ (het gevoel van comfort en tevredenheid dat je thuis ervaart) en je hebt waarschijnlijk de vertaling ervan gezien in een interieurontwerp met strakke lijnen, gebleekt natuurlijk hout en warme en gezellige dekens. Japans minimalisme Japandi omarmt deze trend perfect, met zijn neutrale tinten en verlangen om schoonheid in imperfectie te vinden.

bruiloftsdecor lente 2022 verlichting

Het draait allemaal om textuur, gebruikt met gedempte tinten om een ​​ontspannen ontwerp te creëren. Handgemaakt is ook een vaste waarde van deze trend. Eenvoud is de puurste vorm van elegantie, en u kunt uw planner vragen om kleuren in hetzelfde toonbereik of verschillende texturen te combineren om de elementen van uw Japandi-bruiloftsdecor interessanter te maken.

Japandi bruiloftsdecor lente 2022

Voeg bij het decoreren van uw ontvangstlocatie textuur en patronen toe. Dit kan in vazen ​​en middenstukken zijn, waardoor een organische, warme sfeer ontstaat met linnen of katoenen tafellopers en servetten, eventueel gecombineerd met natuurlijk serviesgoed en rustieke aardewerken borden.

Bloemstukken moeten licht en luchtig zijn. Geef hoogte aan uw centerpieces, zonder het zicht te belemmeren. Je kunt de vazen ​​op hoge metalen constructies plaatsen of acrylblokken gebruiken.

Trendy bruiloftsdecor in boho-chique stijl

lente bruiloft 2022 boho chic decor

Ontspanning, durf en mijmering zijn de essentie van de boho-chique bruiloft. Warme aardetinten en pampasgrasdecor zorgen voor een zachte, vrouwelijke look. Kies ook voor meubels gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan en hout.

trendy trouwverlichting voorjaar 2022

Voor een bruiloftsachtergrond zorgen macramé-breisels voor een retro jaren 70-look. Voeg speelse elementen toe met tipee-tenten, kinderspeelruimtes en boekethoepels in plaats van traditionele bloemstukken. Of het nu voor bruidsmeisjes of de bruid is, of om op te hangen als wand- of plafonddecoratie, deze immer populaire items zien er prachtig uit met droogbloemen.

Bruiloft in rustieke stijl

trends voor bruiloftsdecoratie lente 2022

Het rustieke huwelijksthema zal nooit oud worden, er zijn zoveel variaties om het modern en eigentijds te houden. Trouwlocaties die een schuurfeest aanbieden, doen ook hun best, met fantastische verlichting, karakteristieke houten balken, perfect voor het ophangen van decoraties, en eten in banketstijl.

bruiloftstafeldecoratie lente 2022 felle kleuren

De tafeldecoratie moet eenvoudig gehouden worden, met donkergekleurde tafellopers, nog eleganter aan lange tafels dan aan klassieke ronde tafels. Hang indien mogelijk bloemen aan de bovenkant van de tafel, zodat de hele kamer van vloer tot plafond wordt gevuld.

bruiloftsdecoratie voorjaar 2022 gedroogde bloemen

Kies voor een moderne en stoere tafelindeling, gedrukt op stof en op te hangen aan de muur. Dit voegt textuur toe en vormt een mooi contrast met de houten balken of zichtbare bakstenen van uw ontvangstruimte. Verlichting is ook een essentieel element, of het nu gaat om metalen kroonluchters of lichtslingers.

decoridee bruiloft welkomstpaneel lente 2022

Biofiel bruiloftsdecor (ook wel liefde voor planten genoemd)

biofiele bruiloft decoratie idee taart

Gebladerte is een goedkope manier om prachtige decoratieve arrangementen te maken, maar plantenpotten kunnen ook zelf worden gemaakt, dus vraag ernaar bij uw plaatselijke tuincentrum. De tafelnummers en het welkomstbord kunnen worden gemaakt met behulp van glazen lijsten met bladeren aan de binnenkant – en u kunt de lijsten bewaren om daarna al uw prachtige trouwfoto’s te laten zien.

biofiele huwelijksdecoratie lente 2022

Hoge planten met een jungle-look zijn helemaal trendy anno 2022. Ook als decor zorgen ze voor hoogte in de aankleding van uw ontvangstruimte. Een andere optie is om te kiezen voor een tuinmuur met veel groen.

biofiel decoratie-idee bruiloftskaarsen lente 2022

Omdat planten het middelpunt van uw interieur vormen, kan de rest van het decor neutraal worden gehouden, of kunnen donkere kleuren worden gebruikt voor een art-deco-look uit de jaren twintig.

lente 2022 bruiloftsidee biofiele tafeldecoratie

Tenslotte kunt u bij dit thema overwegen om alle zintuigen te integreren: kaarsen, diffusers voor etherische oliën, of zelfs het papier besproeien met de geur van uw keuze die het begin van uw nieuwe leven samen zal markeren.

Bruiloftsdecor voorjaar 2022 in vintage stijl

lente bruiloft idee 2022 vintage tafeldecoratie

In 2022 zien we meer sentimentele decoraties en meubels die ons uitnodigen om schoonheid te vinden in de onvolkomenheden van het leven. De traditie van ‘iets ouds’ krijgt een nieuw leven. Het lijkt nu frivool om het ontwerp van een evenement met alles wat nieuw is te vullen. Door een unieke tafel of vintage barwagen uit de jaren twintig in te brengen, kunnen koppels de ongekende tijden waarin we leven vieren op een manier die persoonlijk en authentiek aanvoelt.

bruiloft decoratie voorjaar 2022 vintage stijl

Wat was er eerst: metallic kleuren of vintage meubels? Als je erover nadenkt, kun je niet zonder elkaar, en nu vintage meubels en antieke decoraties de trouwscene in 2022 overnemen, lijken kleurenpaletten dit voorbeeld te volgen. In plaats van de pasteltinten, blozende tinten en gedempte blauwtinten die we al jaren in de mode zien, vindt er dit jaar een drastische verschuiving plaats naar rokerige grijstinten, romantisch rood en middernachtzwart. En je kunt afscheid nemen van zilveren en gouden accenten; in plaats daarvan wordt deze look gecombineerd met antiek koper en verweerde spiegelafwerkingen die minder glamoureus en dramatischer zijn.

bruiloftsdecor vintage tafel lente 2022

Probeer bij het samenstellen van uw tafellandschap de diepe, donkere tinten van uw bloemen te contrasteren met lichter linnengoed voor een effect. Of, als je trouw wilt blijven aan de onconventionele bloementrend, kun je dramatisch groen compenseren met een middelpunt van fruit en voedsel in rijke, opvallende tinten. Kies dan voor verguld serviesgoed – inclusief vazen, kandelaars en votieven – om alles in balans te brengen.

vintage bloemenboog bruiloft lente 2022

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *