Les enjeux de voorbereiding van het huwelijk

Les enjeux de voorbereiding van het huwelijk

« Parfois, op se demande pourquoi op ne s’est pas mariés plus tôt », heb Mérika en Éric gezien, laat de beroemdheden niet in oktober 2015, op La Réunion, onze familles leven op de mairie van de kerk. Ces twee samenwonende trentenaires zijn al hun ouders. Après de longues architectenstudies (‘On se laissait porter par notre vie d’étudiants’)ik ben aanwezig «le bon-moment». Het perspectief is dat een kind de beslissing neemt om de pas te sauteren. Dans leur paroisse de Créteil (Val-de-Marne), suivent, deelir de januari 2015, een voorbereiding voor een huwelijksorganisatie door het centrum voor de voorbereiding van een huwelijk CPM.

Rendez-vous met le prêtre, reunions de groupe, retraites spirituelles: Mérika en Éric zijn zeer veeleisende mensen. Éric, le moins pratiquant des deux, vit ce temps de préparation comme une « conversie ». Het is een ensemble van de dimensie spirituelle du pardon, plus het profonde dat het idee en het personeel dat beschikbaar is; Het idee van een betrouwbaar idee bestaat uit meer aandacht voor de aandacht en de communicatie. Dit lettertype helpt u bij het moeilijk maken van uw metier. « In werkelijkheid is het niet nodig om uw huwelijk voor te bereiden op de voorbereiding van het feest van elle-même, verken Éric. Elle heeft het kader van het notre-huwelijk verlaten en een verandering in de notre vie. »

Een begeleiding plus qu’une voorbereiding

« Als het huwelijk niet religieus is, is de voorbereiding noodzakelijk voor al onze paren, maar er is een minimum aan dialoog over het dagelijkse leven », souligne Agathe Henniart, algemeen délégué van de federatie van de CPM. Plus een voorbereiding, het is een plutôt d’un begeleiding. Een van onze plusieurs-ondernemers met een relatie, terwijl plusieurs-sessies van een groep met een animateurpaar, de vrijheid van de voorwaardelijke vrijlating en onze verrijking van de vragen van onze ouders.

« Het aantal paren dat een deel van hun leven niet lang duurt, is niet zo groot; ils’agit alors de désamorcer les premières craintes », precisie van de algemene déléguée. De concrete antwoorden zijn van toepassing op de viering, het sacrement van het huwelijk, terwijl het leven van het echtpaar dit aan boord is. « Als we een deel van de gemeente zien, is het een kennis van een rayon! », zure Agathe Henniart.

Meer dan een zeldzaamheid is de gelegenheid om te reflecteren op de vrijheid van verloving, de trouw, de gunst en de onafhankelijkheid, de «vier piliers» van het huwelijkschrétien. Het licht van de fondamentaux, plus de thema’s die aan bod komen als het affectieve en seksuele leven, het onderwijs van de kinderen, de familiale geschiedenis van het gezin, het beheer van de conflicten … Tijdens de voorbereiding van deze verloofden zullen de verloofden hun gevoel van liefde ervaren ‘engagement du mariage civil’.

« Pas de recette toute faite » meer van de raad

De echtparen zijn meer en meer te laat, notamment à Paris, comme le constate Colette Janicot, verantwoordelijke van de vereniging diocésaine CPM de Paris. In de loop van de tijd, het is een parfois voor een tweetal kinderen. « Als het zo is, is het een mooie verandering, het is de vraag die steeds meer opdringt tot de hoogte van uw verlangen. Als we de liefde voor koppels zien, als we trouwen, is het maximale trouillomètre. »

Tijdens de voorbereiding, op uw leven pas de « recette toute faite » mais de précieux raad. Zoals bijvoorbeeld het geval is met een laisser « blessures » Familie, psychologie of spiritualiteit zijn een paar. Laat u dan eens een professionele begeleider noemen.

Véronique de Lachapelle, conseillère echtelijke en familiale au kabinet-chrétien Raphaël, reçoit een van de paren avant hun huwelijk. « Het is belangrijk dat de geestelijke gezondheid van zijn ouders gescheiden is. Als het goed is, is het de moeite waard om te zenden. Ik kan eerlijk betalen voor een oude emotie die opnieuw tot leven komt. Het huwelijksrisico van een kind lijkt duidelijk te zijn. Een zoektocht naar introspectie is niet nodig om met het affectieve plan in aanraking te komen. U kunt een plusje krijgen door akkoord te gaan met de leden van de famille d’origine. »

Een vorm van « rijping in het huwelijk » is noodzakelijk

Het is duidelijk dat het op lange termijn een betrokkenheid is. Colette Janicot verkent een vorm van « rijping in het huwelijk » is noodzakelijk. Sommige koppels komen niet op hun project aan. Resterensemble? Zie je opgever? Als we tussen twee eaux zitten, is er geen slechte keuze, maar de beslissing wordt genomen door een deel van ons leven of een deel dat een gevoel van onzeker affectief oplevert.

Voor de soutenir stelt de École de vie conjugale dans plusieurs voor op een parcours van onderscheiding. Bepaalde zaken lijken niet echt waar te zijn voor het levend ensemble en met de bedoeling om de gemeente te bereiken. Het is een feit dat u uiteindelijk op zee gaat.

Après de voorbereiding op het huwelijk, of plus het bijbehorende bedrag, zullen de toekomstige gebeurtenissen de voorbereiding op het huwelijk voorbereiden. Een ceremonie die is begonnen met de socioloog Florence Maillochon (1), prend de plus en plus d’ampleur.

Mooie uitnodigingen, parfois-plusieursfeesten op data en een groot aantal verschillende. De duur van de voorbereiding is het meest lang: een van de laatste jaren, na 2010, twee, voire trois of quatre ans! Deze lange periode crée parfois des spanningen met de familles en de intérieur van het paar. Il s’agit d’une « mise à l’épreuve ». Als de socioloog de toekomst volgt, komen ze op een dergelijke manier aan « preuve du feu », alors ils en sortiront « groots ».

––––––––––
REPÈRES

Les chiffres du mariage

►En 2014, 241 292 huwelijksvoltrekkingen in Frankrijk.

►Les femmes se sont marées à 35 ans en moyenne et les hommes à presque 38 ans.

►Dans 40% van de gevallen kunnen de paren elkaar tegenhouden voor hun huwelijk.

►Le nombre de huwelijksreligieux gaat door met de baisser: alors qu’il concernait 9 huwelijken op 10 au debuut des années 1970, het is niet meer dan het geval dat 6 op 10 is.

►L’âge à la première vie de couple tend à se stabilisator: 23,6 jaar voor de vrouwen, 26,3 jaar voor de mannen, en een diplôme supérieur à bac + 2.

––––––-

PISTES

De adressen

Fédération nationale des verenigingen diocésaines de centra de préparation au mariage (CPM) : 8 bis rue Jean-Bart, 75006 Parijs, tél. : 01.45.48.26.72. www.preparation-mariage.info

Levend en richtend : christelijke mensen die paren, mariés of niet, een assistent en de outils voorstellen voor hun leven in hun verloving in het leven van twee. www.vivre-et-aimer.org

Ecole de vie conjugale : voor al onze paren, samenwonenden of niet, met een huwelijksproject of niet, die veel reacties geven op paren. Paroisse Saint-Nicolas-des-Champs, 75003 Parijs. Paroisse Saint-Laurent (75010). Et aussi à Toulon, Aix-en-Provence, Toulouse (milieu rural).

Fédération nationale des Associations Cap Mariage: voor het voorbereiden van een burgerlijk huwelijk en het huwelijk, 10 rue du Docteur-Darin, 92370 Chaville, tél. : 06.79.74.06.44. www.mariage-civil.org

Kabinet Rafaël : raad echtelijke en familiale chrétien. Dans toute la France, kabinetraphael.fr

Des livres

Pratique de l’amour, de Michel Bozon, uitg. Payot, 196 blz., 18 €.

Et si on se mariait? Reageer savoir si op est prêt? de Bénédicte Lucereau en Cédric Burgun. Ed. de l’Emmanuel, 175 p., 18 €

Les chemins du couple: een sociologie van het personeel van de jeugd en het milieu, introductie van Christophe Giraud. Kijk op de site www.academia.edu

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *